D'ale mamei

2022, anul în care am fost în iad și-n rai

2022

2022 nu a fost cel mai bun an din viața mea. În primele luni am avut senzația că trecem din iad în iad, după care lucrurile au început să se mai așeze, ba chiar am simțit c-am ajuns cu un picior în rai.

Spital și boli (din fericire nimic grav) ale puiului de om. Asta e tot ce-mi amintesc din prima parte a anului. Părea că trecea un coșmar și începea altul. Evident, toate și-au lăsat amprenta asupra mea. M-am luat la trântă cu o depresie urâtă din ghearele căreia nu credeam că mai ies întreagă. Dar am ieșit. Am mers la terapie. Am văzut că există lumină în toată benza aia. Mai am de lucru cu mine, dar simt că greul ăla cel mai greu a trecut.

Și după iad, am simțit raiul când puiul de om a fost bine din nou. Când am început și eu să fiu bine. Când am simțit că pot respira după o perioadă în care părea că nu aveam aer.

Am văzut raiul. Din avion. Prima călătorie cu avionul. Așa îmi imaginez eu că e raiul: plin de nori albi și pufoși, de lumină, de liniște. Ai senzația că plutești, că toate problemele care te-au ținut în lanțuri au dispărut, iar tu te simți liber și ușor. În tot timpul ăsta eram de mână cu puiul de om și cu omul mare și așa tare mă bucuram că trăim cu toții experiența asta, că suntem bine, c-am lăsat undeva, jos, tot ce-am trăit și a durut și a fost greu și în sfârșit suntem bine, ne vindecăm, ne bucurăm, trăim, respirăm.

Încetul cu încetul viața a devenit mai bună, mai blândă, mai ușoară, mai însorită, cu zâmbete mai multe și mai mult râs.

Am învățat mult și multe anul ăsta. Sunt lecții pe care le voi lua cu mine în anii ce vor veni. Poate nu pe toate le-am învățat în cel mai ușor și mai frumos mod cu putință, dar din fiecare experiență am învățat ceva nou despte mine, despre viață, despre puiul de om, despre omul mare, despre familia noastră, despre noi.

Nu știu cum va fi anul care vine. Nu-mi mai fac planuri, liste. Vreau să fim bine, împreună, sănătoși, fericiți cât mai des, să ne facem timp pentru noi înșine, pentru a ne bucura sufletele. Unii lângă alții, de mână, vom trece prin anul care vine, prin tot ce va urma.

Foto: Pexels

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *