D'ale mamei

Ai grijă ce-ți dorești!

ai grijă ce-ți dorești

De când mă știu visez să ajung într-o zi, sau mai bine spus într-o iarnă, de Crăciun, în Laponia. Anul ăsta am vorbit despre asta și mi-am dorit lucrul ăsta mai mult ca oricând. Și, pentru că Universul mi-a auzit dorința, a încercat să mi-o îndeplinească. Cum n-am putut ajunge eu în Laponia, a venit Laponia la mine. În casă. De mai multe ori în ultima vreme. Sau, mă rog, a ajuns la mine ceva caracteristic acelui loc: frigul.

Sunt zile în care vârful nasului meu e mereu rece. Friguroasă de când mă știu, cu șosete purtatea și în cele mai călduroase nopți de vară, simt că mi se blochează neuronii din cauza frigului. Într-o zi cu grade ceva mai puține în termometrele din casă, n-am putut lucra până nu m-am încălzit un pic. Și dacă în timpul zilei caloriferele sunt calde, noaptea sunt așa cum sunt în timpul verii. Sigur că nu-i atât de frig încât să înghețe apa în timp ce facem duș, dar e suficient de frig încât în anumite zile să folosim și alte aparate pentru a ne încălzi.

Concluzia mea e asta: trebuie să am grijă ce-mi doresc, pentru că uite cum dorințele astea devin realitate în moduri la care nu m-aș fi gândit vreodată.

Acestea fiind spuse, abia aștept să ningă. E tot ca și când ar veni Laponia la mine, Universule, deci poate se întâmplă vreo ninsoare de poveste iarna asta. 😊

Sursa foto: Unsplash (Dylan McLeod)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *