D'ale mamei

Bucurii de Crăciun

bucurii de crăciun

N-am avut un Crăciun ca în povești, cu zăpadă, cu un moșuleț cu barba albă care ne-a adus cadouri, și-a băut paharul cu lapte lăsat pentru el lângă brad, apoi și-a luat renii fermecați și a plecat mai departe, pentru a lăsa daruri și altora. Dar am avut un Crăciun liniștit, cu bucurii mici și mari, cu liniște în suflet.

Cea mai mare bucurie a fost prezența oamenilor dragi. Din păcate n-am putut fi toți, fratele meu a lucrat în timpul zilei. M-am trezit lângă un pui de om nerăbdător să se ridice din pat, deși eu nici nu puteam să țin ochii deschiși pentru că mi-era somn. Era gata-gata să primim un cadou mișto și eu și soțul din dotare, fiindcă tata i-a propus celei mici să stea cu el, ca să putem dormi și noi doi mai mult. Evident că a refuzat copila, care mi-a tot repetat că e zi, nu noapte, că ei nu îi e somn, că vrea nu știu ce și nu știu unde, iar toate astea însemnau un singur lucru: s-a zis cu somnul. A avut grijă să îmi prezinte situația cu argumente logice și solide, așa încât, leșinată de somn dar amuzată, m-am ridicat din pat.

Să-i am aproape pe cei doi ai mei, iar pe lângă ei și pe ceilalți – pentru unii dintre ei cu nu multă vreme în urmă mi-a fost teamă că i-aș putea pierde, fiindcă au avut COVID -, a fost fix ce-i trebuia sufletului meu. Au venit la țară și niște rude de la București, am purtat conversații foarte interesante cu verișoara mea, care mi-a făcut și citit și astrograma, la fel pe a puiului de om și pe a domnului tati. Ne-a citit și în palmă și am râs mult, mult de tot.

Am stat afară, sub un cer senin și un soare care mi-a încălzit fiecare zâmbet. A părut mai mult o zi de primăvară, miroasea a pământ ud, adia vântul și aducea cu el parfumul ăla specific primăverii (mie mi se pare că miroase a viață, a speranță, a început nou).

Și pentru puiul meu a fost o zi frumoasă. I-a plăcut să fie înconjurată de atâția oameni, să se simtă iubită, să se joace cu toți, să fie alintată, să mănânce turtă dulce, să se joace cu ceea ce a primit de la Moș Crăciun, să ne povestească lucruri și să ne arate darurile primite.

Cum spuneam, bucurii mici și mari mi-au și ne-au făcut ziua asta frumoasă, liniștită.

Sper că și Crăciunul vostru a fost frumos, liniștit, magic, cu bucurii mici și mari și cu soare afară și/sau în suflet.

Sursa foto: Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *