D'ale mamei

Cadoul neasteptat pe care l-am primit de Ziua mamei

ziua mamei

Am vazut pe retelele sociale femei/mamici elegante care au sarbatorit ieri Ziua femeii/a mamei. Altele au postat cadourile primite cu aceasta ocazie.

Eu am petrecut altfel ziua si am primit un cadou neasteptat de Ziua mamei

Am stat toata ziua in haine comode, numai bune pentru o zi ploioasa. Am facut ordine in sifonier impreuna cu domnul tati, am ascultat ploaia care se lovea de geam, am imbratisat puiul de om, tare, tare, ca si cum nu o mai vazusem de o viata.

Am iesit putin afara, cand ploaia s-a mai linistit un pic, cand pamantul sau, mai bine spus, cimentul mirosea a ploaie, a curat, a prospetime, a racoare, a primavara, a viata. Puiul de om era sub ochii mei, alerga sub picaturile care o bucurau la fel de mult ca biberonul cu laptic cald inainte de somn.

A alergat prin ploaie un pic si tare mult mi-a placut momentul ala in care eram amandoua, acolo, atunci. Un moment al nostru, chiar daca scurt, pentru ca la un moment dat a descoperit o scurgere pe care venea apa in rauri mici si atat de mult au fascinat-o incat a decis sa se aseze jos, pe cimentul pe care siroia apa, ca sa poata sa admire mai bine suvitele mici care curgeau de sus, de pe acoperis. Intorcea capul intr-o parte ca sa studieze cu atentie miscarea micilor raulete. Atunci a fost momentul sa intram in casa, pentru ca, deh, hainele se uda cand stai pe jos, in apa. Ea inca nu stie asta, sau nu o intereseaza aspectul asta, fiind ocupata cu descoperirea lumii.

A protestat mult si cu lacrimi cand am intrat in casa in care nu ploua, nu era ud pe jos, dar am reusit sa o linistim repede. Explicatiile nu ne-au fost ascultate, luate in seama.

Si chiar daca nu a stiut ca e Ziua mamei, copilul meu mi-a facut cel mai frumos cadou. A spus, inca de dimineata, cel mai dulce cuvant rostit rar de buzitele ei mici: “mama”. A spus-o si dupa-amiaza si am simtit cum ma topesc si intru toata in saltea. 😅

Nu, n-am primit flori, bomboane, bijuterii sau ce se mai ofera cu aceasta ocazie, nu am sarbatorit imbracata in haine elegante, dar a fost o zi frumoasa langa copilul meu si mi-a oferit cel mai frumos cadou la care chiar nu ma asteptam.

Voi cum ati sarbatorit? Ce cadouri ati primit?

Sursa foto: Pexels (Andrea Piacquadio)

Ți-au rămas mici brațele mele, copilaș

De mame cine are grija?

Doamne, cat de frumoasa era aseara fata pe care mama ei nu a vrut-o

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *