D'ale mamei

Cand esti suparat pe celalalt, nu pui iubirea pe pauza

cand esti suparat

V-ati suparat. Poate e vina ta, a celuilalt, sau a amndurora. Poate motivul este unul banal sau chiar serios. Unul dintre voi e trist, simti, stii ca se sufoca de atata tristete. Poate plange. Ii simti durerea, tristetea, dezamagirea. Poate inainte de a va supara, a trecut printr-un episod mai neplacut. Poate a avut o discutie nefericita cu mama sa, poate seful i-a spus lucruri pe care nu ar fi vrut sa le auda. Poate a avut o zi grea, urata si inca nu ti-a spus despre asta. Poate nu a vrut sa te traga si pe tine in durerea aia pe care o simte. Dar tocmai durerea aia a fost de vina pentru cearta voastra. Sau fiindca s-au adunat atat de multe pentru o zi, pentru un om, simte ca e prea mult. Ca nu mai are aer. Ce faci?

Poate nimic, pentru ca, nu-i asa, sunteti suparati. Si orgoliul nu te lasa sa faci primul pas. Sa ii oferi o imbratisare, sa pui pe pauza supararea ca sa fii acolo pentru el sau ea. Pentru ca e posibil ca pe langa cearta voastra sa mai fie si altceva. Ceva despre care nu ti-a spus. Nu a apucat. Ai vrea, pe cuvant ca ai vrea sa mergi mai aproape, simti ca are nevoie de tine, vrei sa ii dai o imbratisare, Dar daca te respinge? Te-ar durea orgoliul? Sau poate ti-ar deschide o rana pe care o ai in suflet de mult timp si sangereaza in astfel de situatii?

Lasi orgoliul sa decida, sau inima? Iti mai amintesti de ce v-ati certat? Crezi ca are nevoie de tine? Daca da, atunci fii acolo. Ia gandul ala care nu te lasa si arunca-l pe geam. Sa nu mai fie intre voi. Si fa ce simti. Fii acolo. Nu pune iubirea pe pauza din cauza supararii. Fa excact invers. Are nevoie de tine, de imbratisarea ta. Iar apoi, cand va linistiti, faceti ceva si cu cearta aia. Rezolvati lucrurile. Comunicati. Imbratisati-va daca acolo, intre voi, in voi, mai este iubire.

E usor sa renunti, sa te lasi dominat de orgoliu. Dar la final, ce conteaza cu adevarat? Intreaba-te asta.

Nu sunt expert in relatii, dar sunt un om care a trecut prin astfel de episoade. Am fost omul care nu a primit imbratisarea aia pentru ca eram suparati. De asemenea, nici nu am oferit-o, din acelasi motiv. Apoi, analizand lucrurile, uitandu-ma inapoi la povestea aia, mi-am dat seama ca a fost gresit, dureros, pueril chiar, sa ne impotrivim dorintei de a ne consola, de a ne impaca, din cauza incapatanarii, din cauza orgoliului.

Sursa foto: Pexels (Anastasiya Lobanovskaya)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *