D'ale mamei

Cand oamenii nu te uita

oameni

De ceva timp, ziua de nastere si onomastica sunt zile obisnuite pentru mine. Nu stiu de ce. Sunt ca oricare alta zi. Si, totusi, sunt un pic diferite.

Astazi, spre exemplu, de ziua numelui, m-am bucurat sa vad ca multi oameni isi aduc aminte de mine si isi rup din timpul lor pentru a ma suna, pentru a-mi scrie. Ba chiar am primit mesaje din partea unor persoane de la care chiar nu ma asteptam. Este vorba despre doua foste colege, de la doua foste locuri de munca. Nu ne-am mai vazut de o viata parca, insa si-au amintit. Si asta ma bucura nespus. Ma bucur sa vad ca oamenii nu ma uita, nu se uita atat de usor unii pe altii. Unii, desigur.

Cred ca tocmai lucrul acesta face ca zilele de nastere sau onomastica sa fie atat de frumoase. Interactiunea cu oamenii. Amintirile care incep sa curga dupa ce vorbesti cu o persoana care a facut parte candva din viata ta, dar cumva inca face. Mai putin, rar, dar face. Nu te-a uitat.

Azi mi-am adus minte si de un lucru pe care mi l-a spus bunica mea si care are legatura intr-o masura sau mai mica cu ceea ce am scris mai sus. Imi tot repeta ca spera sa nu o uitam atunci cand nu va mai fi. Mi se strange stomacul mereu cand o aud si nu pot sa imi imaginez viata fara ea, fiindca o stiu de cand sunt pe lumea asta. E parte din mine si sunt parte din ea.

Dar inteleg ce vrea sa spuna. E bine tare sa stii ca oamenii nu te uita, ca isi aduc aminte de tine, ca poate si in sufletul lor mai curg amintiri legate de tine cand apari in mintea lor. E linistitor gandul ca nu esti uitat atat de usor, ca esti pastrat in suflet, in amintiri, de unii oameni. Cei care conteaza. E placut sa stii ca esti iubit, apreciat, esti o amintire frumoasa, esti persoana la care se gandesc o data, de doua ori pe an poate, chiar daca au trecut ani buni in care nu v-ati mai vazut. E mai mult decat ai putea spera in unele situatii avand in vedere ca pe fiecare v-a purtat viata pe alte drumuri, atat de diferite, de indepartate unul de altul.

Voi de cine va amintiti cu placere desi nu ati mai vazut persoana respectiva de multa vreme sau cine v-a facut o surpriza placuta atunci cand v-a arata ca timpul nu v-a sters din mintea si/sau din inima lor?

Sursa foto: Pexels (Lisa Fotios)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *