Suntem parinti

Când ți-e greu, dragă mamă

dragă mamă

Pentru fiecare test de sarcină negativ, va veni și ziua în care vei vedea cele două liniuțe, iar fericirea aceea va cântări mai mult decât dezamăgirile și tristețea din trecut.

Pentru fiecare zi în care ai simțit că nu ești o mamă bună, vor veni multe alte zile în care vei ști că te-ai descurcat bine.

Pentru fiecare zi în care cel mic a refuzat mâncarea gătită de tine, vor veni multe altele în care îi va placea mult ceea ce i-ai pregătit.

Pentru fiecare noapte în care nu prea ai reușit să dormi, vor veni altele cu un somn neîntrerupt.

Pentru fiecare zi în care ai plâns, vor veni multe altele în care zâmbetul îți va sta agătat de buze.

Pentru ziua în care febra copilului ți-a rupt sufletul, vor veni multe, multe altele în care puiul tău va fi bine.

Pentru fiecare zi în care ți se face dor să petreci puțin timp cu soțul/iubitul tău, vor veni multe altele în care veți avea mai mult timp pentru voi.

Pentru fiecare zi în care copilul face o criză de nervi, vor veni multe altele în care crizele acelea vor fi istorie.

Pentru fiecare zi în care te simți copleșită, vor veni multe altele în care ți se va părea ușor.

Pentru fiecare zi în care ai așteptat cu nerăbdare să îți auzi copilul vorbind, vor veni multe altele în care veți sta la povești până târziu.

Pentru fiecare zi în care nu ai știtut cum să procedezi ca mamă, vor veni multe altele în care vei ști ce ai de făcut.

Pentru fiecare noapte în care ți se face dor de puiul de om care doarme lângă tine, vine dimineața în care îți stingi dorul privindu-i ochii mari, odihniți, îmbrățișându-l strâns, ascultându-i vocea.

Pentru fiecare zi în care ai simțit nevoia să stai și tu cu tine, vor veni altele în care vei avea destul timp numai pentru tine. Și atunci ți se va face dor de acum.

Pentru fiecare zi în care nu ai apucat să-ți aranjezi părul, vor veni altele în care vei putea să te ocupi mai mult de tine.

Ce vreau să spun, dragă mamă, e că viața nu e perfectă. Nici noi, nici copiii noștri nu avem cum să fim perfecți. E greu uneori, dar greul trece și vin multe alte lucruri bune, care ne umplu sufletul de bucurie, ne fac să uităm greul, ne fac să ne simțim împlinite. Trec și crizele de furie, se termină și perioada nopților albe, zilele bune așteaptă să te surpindă. Amintește-ți că e o zi mai grea, o perioadă mai dificilă, nu o viață grea. Viața e și frumoasă.

Sursa foto: Unsplash (Jonathan Borba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *