Bebelusi si copii

Ce face copilul inainte de somn

inainte de somn

Ce face copilul cand ii este foarte, dar foarte somn? Daca raspunsul la care te gandesti este ca puiul de om adoarme, ei bine, trebuie sa spun ca lucrurile nu stau chiar asa. Nu mereu. Deci, iata ce face puiul de om inainte de somn, in familia noastra.

Inainte de somn, cu puiul de om

Inainte de somn, chiar daca i se inchid ochisorii, puiul de om nu se lasa cu una, cu doua adormit. Si cum s-ar putea intampla una ca asta, cand in momentele alea totul este mai fascinant, mai minunat, mai interesant, mai… nici nu stiu cum sa spun mai cum?

Inainte de somn, copilul descopera parca pentru prima data peretii. Ii analizeaza, ii admira, ii mangaie. Descopera pe ei umbrele manutelor care danseaza si bineinteles ca spectacolul dat de ele este atat de interesant, incat uita copilul de somn.

Chiar inainte de a-l primi pe Mos Ene pe la gene, puiul de om are chef de joaca. De parca tocmai atunci s-a trezit dupa un somn odihnitor. Nu conteaza ca este intuneric, poate aproape de miezul noptii. Coboara frumusel din pat si se asaza la jucat jocuri.

Si, de ce s-ar baga copilul la somn, cand langa el este mama lui, pe care sa o iubeasca in stilul sau? Ii mai arunca o palma sau doua peste fata, cand voia de fapt sa o mangaie. Sau o mangaie pe mama care se topeste de dragul puiului si de atata iubire si ar vrea ca momentul ala sa nu se mai termine. Are puiul de om un chef sa se joace cu a sa mama, incat somnul e dat uitarii si de unul si de celalalt.

Inainte de a adormi, copilul are o pofta de ras, cum nu ti-ai fi imaginat. Si rade din te miri ce. Ah, muzica rasului sau te cuprinde, te inalta in al noualea cer, te face sa il tii in brate, sa il iubesti si mai mult, daca asa ceva este posibil, sa zambesti, sa razi, sa te bucuri ca esti. Si uite asa somnul este din nou dat uitarii.

Cum sa adoarma puiul mic, daca nu si-a terminat de rostit toate cuvintele pe care planuia sa le rosteasca inainte de ora de somn? Asa ca se pune copilu’ pe rostit cuvinte si tine un concert de toata frumusetea.

Mai sunt si zile in care crezi ca a adormit sau e pe cale sa adoarma si, cand colo, puiul mic incepe sa danseze. Te abtii, ca sa nu te auda razand si sa lase somnul sa ii fuga de tot.

Sursa foto: Pexels (Tatiana Syrikova)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *