D'ale mamei

Ce vedeți în această imagine?

ce vedeți în această imagine

-Mami, ute, aud puiul de om și merg să văd ce vrea să îmi arate.

Desena pe perete. M-a privit, a zâmbit și, mândră de ceea ce făcea, și-a continuat activitatea pentru câteva secunde, după care a lăsat creionul jos.

-Gata, spune puiul de om, după care începe să îmi explice ce a desenat ea acolo, pe perete. Este vorba despre un desen care a început să apară cu mai bine de o lună în urmă, cred, și de atunci apar constant noi elemente pe acolo.

Acum vă întreb ce vedeți în acestă imagine făcută cu telefonul, seara, având o lumină slabă, drept urmare nefiind o poză foarte reușită?

Să vă spun ce explica puiul de om că a desenat. A zis un cuvânt pe care nu am reușit să-l înțeleg, după care mi-a spus că într-un loc sunt oate, adică role, fiindcă îi plac mult de când a văzut în parc la niște copii și vrea și ea, dar mai așteptăm un pic, să mai crească puțin, ;i apoi luăm. Mi-a arătat că undeva a desenat și peși, adică pești, și apă, evident, că doar nu desena pești care nu erau în apă. Nu-mi amintesc dacă a mai menționat și alte lucruri, pentru că am început să vorbim și ne-am îndepărtat la un moment dat de opera ei de artă.

Ce am văzut eu în această imagine? Am văzut că am un copil creativ, cu o imaginație bogată, care își ocupă timpul cu ceva, nu cred că s-ar plictisi ușor, iar asta mă bucură. Am văzut că puiul de om se bucură de ceea ce face și vrea să iau și eu parte la bucuria sa, vrea să îmi povestească, să împărtășească cu mine lucrurile care îi plac. Am văzut că puiul de om a înțeles (oarecum) că numai ăla e peretele pe care are voie să deseneze, deși au mai scăpat câteva linii și pe alții, dar după ce vezi peretele din imagine, nici nu mai observi liniile firave de pe ceilalți. Sigur că am văzut și un perete care trebuie să fie zugrăvit la un moment dat, pentru că am încercat noi să ștergem pe acolo, dar n-am reușit decât să întindem culoarea.

Mie mi se pare o imagine frumoasă, amuzantă, drăgălașă, care vorbește despre ce înseamnă să fii copil, despre creativitatea și imaginația celor mici, și despre faptul că o casă în care există un copil (sau mai mulți), e plină de culoare: de la desenele de pe pereți ale copilului, de la jucăriile împrăștiate prin casă, de la râsul plin de culoare al celui mic.

Artist: Puiul de om
Fotograf: Mama care trebuia să folosească o lumină mai bună și aparatul foto, că nu degeaba a făcut un curs foto și a investit ceva bani în aparat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *