D'ale mamei

Cei mai buni parinti sunt cei care nu au copii

Cei mai buni parinti

Am fost cea mai buna mama. Asta inainte de a avea un copil. Acum, lucrurile s-au schimbat. Acum invat, descopar, gresesc, o iau de la capat. Nu stiu multe lucruri inca, le caut pe net, prin carti, prin cunostintele altora, oameni de incredere, dar cel mai mult invat langa copil, fiind mama 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

Inainte imi spuneam ca nu voi face anumite lucruri cand voi avea un copil. Dar pe unele cumva am ajuns sa le fac. Sigur, sunt si altele asupra carora am luat o decizie dinainte de a avea un copil: nu o sa-l lovesc niciodata, nu o sa-i arunc cuvinte care sa il doara mai tare decat o palma. Sunt cateva exemple.

Descopar insa, ca exista totusi parinti buni. Perfecti chiar. Sunt cei care inca nu au un copil

Descopar insa, ca exista totusi parinti buni. Perfecti chiar. Sunt cei care inca nu au un copil. Ei stiu nu numai cum isi vor creste copiii, dar cum sa procedezi si tu. Te privesc cu aroganta, iti arunca in fata sfaturi, vorbesc de parca ti-ar cunoaste mai bine copilul decat il cunosti tu, care n-ai dormit in multe nopti, care nu ai mai avut de mult timp cateva ore numai pentru tine, pentru ca si daca le ai, ti se face dor de copil, te intrebi ce face, suni sa afli vesti despre puiul tau de om si tot asa.

Sigur, e bine sa fii pregatit inainte de a veni copilul pe lume. Sa stii ce fel de parinte vei fi, cum vrei sa il cresti etc. Insa sunt lucruri care uneori ne pot scapa de sub control. Le faci pentru ca in momentele alea chiar nu ai alta varianta. Cum ar fi, de exemplu, sa iti juri pe toti sfintii ca nu vei lua niciodata copilul sa doarma cu voi in pat. Pentru ca e bine ca fiecare sa stea in patul lui. Si vine o noapte in care copilul nu doarme, se trezeste din 5 in 5 minute, poate nu se simte ok si vrei sa il tii aproape de tine si il pui in pat langa voi, desi luni de zile a dormit singur in patut. Numai in patut. Uite, ai comis-o.

Am inteles abia recent ca doar pentru ca un anumit lucru este vazut diferit de fiecare persoana care il priveste, nu inseamna ca cineva greseste si altcineva are dreptate. Stiti, poate, imaginea aceea cu cifra 9, sau 6. Era vazuta diferit in functie de unghiul din care o priveai. Si ambele persoane care vedeau cifra aveau dreptate. Pentru una era 9, pentru alta era 6.

Mi-ar placea sa vad mai multa intelegere, m-as bucura sa nu se mai arunce sfaturi nesolicitate si rautacioase sau chiar cuvinte ca “eu nu as face niciodata asa ceva”. Cred ca fiecare parinte vrea binele copilului sau, si doar pentru ca vedem lucrurile diferit, nu inseamna ca unii sunt parinti mai buni si altii nu.

Am inteles ca toti parintii trec prin asta, toti primesc sfaturi, toti sunt trasi de maneca pentru ca nu fac ceva bine din punctul de vedere al parintilor perfecti, care inca nu au copii.

Sursa foto: Pexels

La cumparaturi cu bebe

Un lucru (din multe altele) pe care as vrea sa il invete copilul meu

Cuvintele pe care mie, ca mama, mi-ar placea sa le aud mai des

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *