D'ale mamei

Cel mai bun tata

cel mai bun tata

Copilul meu are cel mai bun tata si asta ma bucura enorm. Nu spun ca este omul perfect, dar este omul nostru, asa cu bune si mai putin bune si un alt tata pentru copilul meu nu mi-as fi imaginat.

Despre cel mai bun tata

Au amandoi jocurile lor, iar puiul de om numai cu el vrea sa le joace. Dar nu sunt geloasa, ci fericita vazand ca au o relatie a lor, numai a lor, cu jocurile si momentele lor. Ii privesc fericita si cu un zambet larg pe buze.

O iubeste cu fiecare celula a lui. O spune, o arata, vezi de pe luna cata iubire ii poarta puiului care a mostenit de la el fiecare zambet pe care il arata intregii lumi, cu sufletul deschis si curat.

O imbratiseaza, ii da pupici multi, multi de tot, iar ei ii place asta. Ii “papa” burtica, iar puiul de om rade cu o pofta incredibila. O linisteste, o rasfata, se lasa cucerit de personalitatea ei in fiecare zi.

Domnul tati este uneori si cu capul in nori, atat de mult incat nici nu i-l mai vezi. Si e nevoie sa il tragi de picioare pana coboara cu ele pe pamant. Alteori poate e la fel de copil precum copilul lui, sau din contra, este prins de realitate atat de tare, incat parca e prea mult. Dar noi il iubim si cu capul cu par cret, pierdut in nori, si cand e copil, si cand e mai stangaci, mai aiurit, mai serios.

Domnul tati nu se teme de scutecele pline de surpize, ba chiar in unele situatii este mai rezistent decat mine.

Are rabdare sa faca acelasi lucru din nou si din nou si din nou, daca asa vrea puiul de om cu o gropita discreta langa zambet.

Cred ca e cel mai bun tata pentru ca petrece timp cu copilul, pentru ca o vede si o aude, o cunoaste, o respecta, o ajuta, o invata, o lasa sa descopere, o incurajeaza, o aplauda, o lauda, ii explica, o poarta cu grija in brate cand e adormita, o plimba, o rasfata.

Domnul tati e mandru tare de fetita lui si sunt momente in care ma emotioneaza tare mult grija pe care i-o poarta, iubirea lui, jocurile lor si momentele lor si atat de multe alte lucruri.

Nu am facut eu mereu cele mai bune alegeri in viata (cine ia numai decizii bune?), dar stiu ca am ales cel mai bun tata pentru copilul meu.

Sursa foto: Pexels (Josh Willink)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *