D'ale mamei

Chiar de fiecare data cand doarme copilul!?

doarme copilul

S-a intamplat o data si n-am acordat importata acelui lucru. A doua oara, la fel. Am crezut ca se mai intampla si d-astea. A treia oara deja am inceput sa cred ca e o gluma care se tot repeta de fiecare data cand adoarme copilul. Ce s-a intamplat?

Cand adoarme copilul cartierul se dezlantuie

Nici bine nu adoarme copilul obosit dupa atatea activitati bebelusesti, ca pe strada incepe galagia. De regula lucrurile functioneaza dupa acelasi scenariu, parca scris de cineva ca sa se amuza un pic pe seama mea.

Copilul e obosit, adoarme, eu abia ma misc pe langa ea, abia respir, ca sa nu o deranjez cumva, pentru ca are nevoie de somn. La scurt timp dupa ce adoarme bebelusa, aud pe strada: “Fiare vechi luaaaaaaaaaaaaaaaaaam! Fiare luaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!”. Bun, imi zic, se mai intampla. Trebuie sa aiba si oamenii ocupatie. Copilul se foieste, dar nu se trezeste. Parca doamna care face anuntul pe strada, simte ca cea mica inca doarme, asa ca mai trece o data prin dreptul curtii, strigand ca prima oara. Copilul se fataie un pic, adoarme iar.

Pfiu, de data asta am scapat, se odihneste copilul, fara crize de plans din cauza oboselii. Si mai aveam si eu timp de o carte, un articol.

Buuuuuuuun. Femeia isi continua drumul, nu mai face cale intoarsa. Pot sa rasuflu usurata. Cand, ce sa vezi? Sau mai bine spus, ce sa auzi? Cineva, un cetatean despre care nu stiu nimic, trece cu motorul pe langa casa in care-mi doarme copilul. Si evident ca jucaria lui pe doua roti e mult mai galagioasa decat doamna ce-si urla intentia de a lua fiare vechi.

Uneori copilul se trezeste, alteori nu.

Ce nu inteleg eu e cum se face ca de fiecare data cei doi indivizi sa treaca pe langa curte fix, dar fix cand doarme copilul. Nici inainte sa adoarma, nici dupa ce se trezeste. Chiar in timpul somnului. Si nu, nu are ora fixa de somn, nu iti poti potrivi ceasul dupa programul ei.

Sigur, ar fi o solutie. Chiar foarte usora: sa inchid geamul. Nu se va mai auzi atat de tare. Dar problema e ca un geam inchis inseamna o temperatura mai mare in casa, disconfort pentru amandoua, somn agitat, odihna nu prea, deci agitatie.

Ar mai fi o rezolvare pentru problema. Sa pun un anunt mare, langa poarta. Sa ii rog pe trecatori sa fie silentiosi, sa opreasca masinile, motoarele si vocile cand trec pe langa noi. Copilul doarme. Cred ca e un motiv suficient de bun incat sa fie mai atenti, nu? :)))))) Mai ales daca si ei au copii si stiu cum e cu somnul bebelusilor.

Sursa foto: Pixabay

Cum slabesti dupa nastere, dar de lunea viitoare

Cateva rugaminti pentru parinti

Cum adormi bebelusul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *