Suntem parinti

Copilul nu te-a ales intamplator sa-i fii mama

fii mama

Te-ai gandit vreodata ca poate copilul nu te-a ales intamplator sa-i fii mama? Pantecul tau nu i-a fost intamplator casa, prima casa. A ajuns acolo pentru a creste langa inima ta pe care a auzit-o batand neincetat, zi si noapte, timp de noua luni. Ea i-a cantat cantece de leagan, l-a linistit, l-a facut sa se simta acasa in burtica din ce in ce mai neincapatoare a mamei lui.

Poate copilul tau nu te-a ales intamplator sa-i fii mama

A vrut ca tu sa ii fii mama pentru ca stia ca de iubirea si imbratisarea ta are nevoie, langa tine va creste frumos, fericit, va invata sa descopere lumea si pe sine. Voia sa auda voacea ta inainte de culcare, cand i se citeste o poveste. Isi dorea ca tu sa ii spui “Te iubesc!” si abia astepta sa va jucati impreuna.

Poate nu intamplator copilul te-a ales pe tine. Poate stia cata nevoie ai si tu de el, pentru a te bucura mai mult de viata si chiar de tine insati. Pentru a-ti demonstra ca poti face orice, poti trece peste orice de dragul copilului si din iubire pentru el. Poate aveai si tu nevoie de puiul de om, asa cum si el avea nevoie de tine.

Nu intamplator acel pui de om ti-a ajuns in brate. El stia poate dinainte sa afli tu ca esti mama potrivita pentru el. Si nici macar nu te vrea perfecta. Isi doreste doar sa fii acolo pentru si langa el, sa il iubesti, sa il ocrotesti, sa il ajuti sa devina un om bun. Sa nu il lasi sa isi piarda bucuria, inocenta, dorinta de a descoperi in permanenta ceva care sa ii bucure sufletul, oricat de marunt ar fi acel ceva. I-ar placea sa ii sufli pe rana cand se loveste, sa il incurajezi sa viseze si chiar sa isi urmeze visul. Sa crezi in el chiar si atunci cand isi pierde increderea in sine.

Ia-l de mana si calatoriti impreuna pe acest drum care se intinde in fata voastra. Iubeste-l neconditionat, bucura-te langa el si de el, (re)descopera-te ca mama, femeie, partener de joaca, invatator, prieten al copilului tau. Va asteapta o viata frumoasa impreuna, o poveste pe care o scrieti in fiecare zi cu zambete, poate lacrimi, bucurie, frica, incercari, reusite si cate si mai cate!

Poate nu intamplator esti mama copilului tau. Te-ai gandit vreodata la asta?

Sursa foto: Pexels

Rusine!

Iarta-ma, copilul meu!

Scrisoare pentru sotul meu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *