D'ale mamei

Coronavirus si oamenii care sfideaza pe oricine si orice

coronavirus

Coronavirus. Cuvantul pe care il aud de sute de ori in fiecare zi si il vad peste tot pe internet, pe retelele sociale. Virusul care a imbolnavit multi oameni, iar pentru unii dintre ei a fost chiar fatal. E virusul care a creat panica in toata lumea si impotriva caruia se iau masuri.

Fiecare dintre noi poate face unele lucruri asa incat sa nu ne imbolnavim si bineinteles sa nu ii imbolnavim si pe altii. Sa nu uitam ca pentru unele categorii de oameni, virusul acesta inseamna sfarsitul.

Despre coronavirus si oamenii care sfideaza tot, pe oricine si orice

Ni se spune ce avem de facut, ni se repeta peste tot, vedem afise, auzim la televizor, citim. Dar, in timp ce unii au inteles ca nu trebuie sa fie indiferenti, altii sfideaza tot: reguli, autoritati, oamenii din jur. Vor sa sfideze boala, vor sa sfideze moartea.

Acum nu spun ca stand in casa nu trebuie sa facem altceva decat sa ne roadem unghiile de frica, sa stam cu ochii la televizor, la stiri, 24 de ore din 24 si sa intram intr-o panica exagerata. Dar nici nu este de glumit.

Am vazut ca sunt oameni carora le este mult mai teama de apa si sapun decat de virusul asta. Chiar zilele trecute, cand am fost nevoita sa ies, au trecut pe langa mine niste oameni care probabil nu se spalasera de saptamani bune. Norocul meu a fost ca nu era cald, pentru ca as fi lesinat langa ei. Cum sa se spele oamenii astia pe maini, daca ei uita sa se spele pe corp si sa isi schimbe hainele cu saptamanile?

Mai sunt si oamenii care profita de toata situatia asta si incearca sa faca bani. Vand masti, spirt, dezinfectant si cine mai stie ce. La preturi foarte mari. Pentru ca in comert sunt greu sau poate imposibil de gasit. Acum, cand trebuie sa avem grija unii de altii, sa nu fim egoisti, sa ne gandim si la ceilalti, nu numai la noi! Cum sa profiti de asa situatie ca sa iti ingrosi portofelul?

Si, evident, sa nu ii uitam pe cei inconstienti, ca sa nu ii numesc altfel, pentru ca desi sunt foarte revoltata, nu vreau sa scriu aici cuvinte urate. Ma refer la aia care vin din tarile afectate de coronavirus si se plimba linistiti pe strada. Ce izolare? Au senzatia ca de ei nu se poate atinge virusul probabil? Nu pot sa imi imaginez ce e in mintea lor sau daca e ceva.

Am auzit ca astazi a venit un roman in tara, desi stia ca are coronavirus. A spus abia cand a ajuns. Intre timp, a intrat in contact cu zeci de oameni care, pana au aflat povestea, au intrat in contact la randul lor cu altii. De ce? Asta ma tot intreb. De ce? Sunt 14 zile in care trebuie sa stea in casa. Nu o eternitate. Pentru binele lor si al altora. Sunt 14 zile, in care pot face atat de multe lucruri.

Ah, si era sa uit de cei care mint, nu spun ca au venit/vin din zonele afectate de virus si asa ajung sa imbolnaveasca alti oameni. De ce? Atat intreb. De ce?

Nu stiu ce ma sperie mai mult. Virusul sau oamenii astia?

Sursa foto: Pexels

O sa treaca si asta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *