D'ale mamei

Craciunul este despre noi

craciunul

Inainte, Craciunul insemna zapada de un alb orbitor, turturi care atarnau mandri la streasina, bradul mic impodibit in sufragerie, cu bomboane din care luam cate una pe furis, gandul la Mos Caciun, vacanta, jocurile copilariei.

Craciunul este despre noi toti

Acum Craciunul pare o zi de primvara, uneori capricioasa, alteori binedispusa care lasa soarele sa-si arate dintii. Magia din jurul lui Mos Craciun a disparut treptat, dar a lasat loc alteia care ma va bucura pentru tot restul vietii: momentele petrecute alaturi de oamenii dragi. Cei ce-mi deseneaza zambete pe fata, sunt prezenti in fiecare bataie a inimii, oamenii pe care ii port in gand mereu, ai mei, care dau sens si culoare fiecarei zile, pentru si alaturi de care traiesc. Frumos, bine, uneori cu fete trezite la cearceaf, dar iubindu-ne si respectandu-ne indiferent de situatie.

Acum, Craciunul este despre ei, despre noi toti. Despre cei ce sunt, dar si despre cei ce au fost si care acum traiesc numai in noi. In amintirile nostre, in bucuria ca au fost si in tristetea ca nu mai sunt. A ramas in noi o parte din ei.

Craciunul este despre bucuria de a oferi, dar si de a primi, despre imbratisari de la un prieten drag, o ruda nevazuta de mult timp, bucuria de a trai ziua aia impreuna. Uniti. Poate un pic mai buni. Mai linistiti, mai putin grabiti, mai comunicativi, mai putin incruntati, mai… Altfel. Dar altfel in sens bun.

De Craciun nu-mi lipseste nimic. Am un copil minunat, un sot despre care cred cu tarie ca este jumatatea ce mi-a lipsit pana acum. Suntem toti trei, impreuna, si asta conteaza. Mai sunt si parintii, fratii, matusi si verisori, bunici care se aduna in jurul mesei si completeaza ziua si momentul frumos, fericit.

Sursa foto: Pexels (Jonathan Borba)

Anul asta nu vom avea cadouri de Craciun

Primul nostru brad

Si, totusi, maine e Craciunul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *