D'ale mamei

Crizele de nervi ale copilului in magazine si reactiile oamenilor mari

crizele de nervi

Sa ridice mana parintele al carui copil nu a facut o criza de nervi la cumparaturi. Noi ne asteptam sa trecem prin asta si… s-a intamplat. Si nu numai o data. Ba chiar se pare ca puiul de om si-a facut un obicei din a face crize d-astea cand mergem la cumparaturi.

20 de plimbari pe scarile rulante nu sunt suficiente, i se pare nedrept sa lasam in magazin carutul de cumparaturi pentru copii, nu are rabdare pana ne vine randul la casele de marcat pentru a ne plati produsele, nu intelege de ce nu are voie sa alerge pe fiecare raion al supermarketului aglomerat si tot asa.

De fiecare data cand suntem in aceasta situatie, observ diferite reactii din partea oamenilor din jurul nostru. Unii se uita la noi si parca ne spun din priviri ca stiu cum este, si ei au trecut sau trec prin asta, ba chiar ne ajuta cum pot, ne lasa pe noi inaintea lor la casa de marcat, mai fac conversatie cu puiul de om.

Alte persoane, in schimb, sunt foarte amuzate de situatie. Mai fac doi pasi, se mai uita spre noi si se vede cum ii bufneste rasul. Si atat de rau imi pare ca nu pot face spectacolul acela si mai placut pentru ei. Le-as oferi niste pop-corn, poate chiar niste scaune si, de ce nu, parca as vrea sa le ofer si bilete la spectacol. O sa ma gandesc la asta.

Mai sunt si oameni care intorc capul dupa noi cu riscul de a-si suci gatul, doar-doar vor vedea copilul urlator si parintii care l-au creat si au indraznit sa intre cu el in magazin. Si, bineinteles, nu am cum sa nu ii mentionez si pe cei care ne privesc cu dezgust, nervosi, si din priviri necer sa plecam mai repede de acolo cu copilul care ii deranjeaza. Fac ce fac si ne mai arunca o privire si, daca ar putea, numai cu acea privire ne-ar arunca pe usile magazinului.

Da, cred ca nu este placut sa auzi un copil tipand in magazin. Dar cred si ca ar trebui sa fim mai intelegatori, mai empatici. Poate si noi am trecut prin asta si stim ca este o situatie dificila si pentru copilul care inca nu stie cum sa isi gestioneze toate emotiile alea mari si coplesitoare, dar si pentru parinti. Sau poate urmeaza sa trecem prin asa ceva, iar privirile pline de dezgust ale celor din jur nu ne ajuta cu nimic.

Sursa foto: Pexels (mohamed abdelghaffar)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *