Suntem parinti

Cum e sa fii mama?

Cum e sa fii mama

Te-ntrebi cum e sa fii mama, cum va fi atunci cand vei avea un copil (sau mai multi)? Sigur ca imaginatia te poarta prin multe locuri, ganduri, povesti. Insa cand vei avea puiul langa tine, vei descoperi si chiar vei invata uneori cum (e) sa fii mama. E cu multe, cu de toate.

Cum e sa fii mama? O poveste cu de toate

E cu multa iubire

Pentru copilul ce-ti creste sub priviri, in brate, la piept, cu obrazul lipit de obrazul tau, cu lapticul mancat cu pofta si inghitituri din ce in ce mai mari si uneori zgomotoase. E cu iubire (re)decoperita pentru viata ce a fost atat de darnica si ti-a oferit minunea din brate, alaturi de care incepi sa vezi din nou frumusetea din lucrurile simple. E cu iubirea fata de tine, cu tot ce reprezinti pentru propria persoana si pentru cei dragi. Si e cu iubirea copilului pentru mama lui, pe care o vede la superlative din toate punctele de vedere. Daca pentru copilul tu esti suficienta asa cum esti, atunci si pentru tine si ceilalti esti la fel, char si cu micile imperfectiuni.

E cu zambete multe

Ale copilului, ale parintilor, ale celor ce isi indreapta privirea catre ghemotocul vostru. In preajma copilului cu zambetul pur, ti se descreteste fruntea. Si parca si sufletul ti-e mai usor, uitand de poverile cotidiene. In acel zambet inocent se reflecta toata bunatatea lumii, tot ce am fost si noi, candva. E sincer si te mangaie pana in cel mai indeprtat colt al fiintei cu a sa caldura.

E cu lacrimi

Ale copilului, ale parintilor, pentru ca si parintii plang, mai pe ascuns, mai incet, mai cu speranta, ori cu durere. Dar stii, cand sunteti aroape unul de altul, imbratisati si contopiti intr-o singura fiinta parca, tot ce e in jur dispare. Va gasiti puterea si increderea unul in celalalt, mama si copilul, suflet langa suflet. Si lacrimile, alea multe si grele, nu se mai rostogolesc grase, pline, pe obrajii vostri.

E cu putin somn

Si tot ce ai vrea ar fi cel putin o saptamana de somn fara intrerupere ca sa te refaci. Incepi sa-ti ignori cearcanele, bluza pe care se citeste meniul copilului, parul prins in coc de ieri sau poate alaltaieri? Stii ca va trece perioada asta si candva, peste cateva luni, sau ani :)) vei putea sa te trezesti in weekend mai tarziu de ora 7.

E cu teama

Pe care incerci sa o tii sub control, invizibila pentru copil. Nu vrei sa ii transmiti fricile tale pentru ca stii despre ele ca pot taia aripi, sperante, un vis frumos.

Mai e si cu ganduri legate de viitor, cu sperante, planuri, incercari, greseli, succese, imbratisari, pupici, gesturi ce nu au nevoie de cuvinte pentru a fi intelese, momente de poveste impreuna, in familie, timp putin, graba, experiente multe, pentru toti si multe altele.

6 lucruri de evitat in timpul sarcinii

10 sfaturi pentru mame

Mama supererou

Sursa foto: Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *