Haine, scutece, servetele, mancare, produse pentru baie, jucarii, carti sunt numai cateva dintre lucrurile pe care le contine bagajul copilului. Am ajuns la concluzia ca ar fi mult mai usor pentru toata lumea daca am pune casa pe roti si am pleca asa in lume. Oricum, de fiecare data cand facem bagajul avem senzatia ca golim toata casa.
Cum e sa pleci cu bebelusul undeva. Ce contine bagajul copilului
Bagajul bebelusului reprezinta aproape 97 % din tot ceea ce luam cu noi cand plecam undeva. Sigur, este doar o estimare, matematica mea nu este exceptionala, insa este un adevar. Cand plecam cu Maria undeva, stim deja ca portbagajul masinii va fi plin. Plus chestii inghesuite prin masina pe unde mai au loc.
Tot ceea ce luam se poate imparti in mai multe categorii: lucruri foarte utile, lucruri utile (nu foarte), lucruri ce ar putea fi utile, lucruri despre care stim ca sunt inutile dar le luam oricum, just in case.
1. Hainele
Luam destul de multe. Body, rochii, pantaloni lungi, scurti si asa mai departe. Groase, subtiri, nici groase, nici subtiri. Sa fie acolo, ca doar nu le transportam in spate. Nu le imbraca pe toate in cele cateva zile in care suntem plecati, dare prefer sa avem rezerve pentru cazul in care le murdareste sau se intampla cine stie ce.
2. Jucarii
Mici si medii. Daca am lua si mari, ar trebui sa plecam cu o duba sau un TIR acolo unde ne dorim sa ajungem. Oricum, daca gaseste copilul sticle, telecomenzi, telefoane si ochelari, nu mai are nevoie de nimic altceva. Despre acest subiect am scris mai multe aici.
3. Mancare
Laptele nu trebuie sa lipseasca. Pentru un weekend la tara, de exemplu, luam cu noi suficient lapte cat sa-i ajunga jumatate de luna. Fiindca neindemanarea mea e uneori legendara, e mai bine sa avem rezerve. S-a intamplat ca atunci cand pregateam laptele copilului sa rastorn o mare cantitate pe jos. Nu se stie niciodata, de aceea prefer sa avem suficente provizii. Mai sunt fructele si legumele bio (nu stiu cat de bio sunt de fapt, sper sa fie), iaurtul, carnea si ce mai mananca Maria. Mai e nveoie si de blender ca sa pregatim mancarea, de sterilizator ca sa fie totul ok.
4. Suzete si biberoane
Fara ele nu exista somn, liniste, pace.
5. Produse pentru baie
Adica prosop, gel de dus, sampon, casca pentru par. Aici scapam mai usor, nu trebuie sa luam un sfert de casa dupa noi.
6. Carti
Ii plac. Momentan le studiaza, le loveste cu palma, dar e si atenta uneori cand ii citesc. Pentru ca o atrag si as vrea sa se obisnuiasca cu ele, e bine sa avem cateva la noi. Doar jumatate de biblioteca, nu exageram si nu luam mai multe.
7. Scutece
Suficiente cat sa pastreze Maria mea si pentru stranepoti. Dar avand in vedere ca ne surpinde olfactiv si de cateva ori pe zi, scutecele sunt extrem de necesare si intr-un numar cat mai mare.
8. Diverse accesorii
Bentite pe care nu le poarta sau poarta una sau doua din cate luam. Lanticul pentru suzi este si el important, avand in vedere ca Maria face ce face si arunca suzetele unde nu trebuie. Asa am fost nevoiti sa renuntam la cateva.
9. Pastile, termometru, pompa pentru nas si altele asemenea
Slava Domnului ca nu suntem nevoiti sa le folosim, dar daca as pleca fara ele de acasa, as face atac de panica.
10. Apa
Pentru ca ne-am obisnuit toti cu un anumit tip de apa si ni s-a intamplat sa nu gasim peste tot, sau sa aiba numai sticle de jumatate de litru, preferam sa avem cat pentru o zi sau doua.
11. Paturi
Groase, subtiri, nici prea groase, nici prea subtiri, ca in cazul hainelor.
12. Carutul
Copilul trebuie plimbat, normal, si daca nu vrei sa iti rupi coloana sau sa iti cada mainile purtandu-l zeci de minute in brate, pliezi carutul, il inghesui in portbagaj si gata, problema rezolvata!
Semne dupa care poti recunoaste tatii
Sursa foto: Pixabay