Sarcina

Cum iti ajuti partenerul sa se simta inclus in timpul sarcinii?

Cum iti ajuti partenerul sa se simta inclus in timpul sarcinii

Mamele nu sunt singurele care asteapta copilul. Si tatii sunt in aceeasi situatie. Desigur, in cazul lor, situatia e mai diferita. Ei nu simt greturile, nu au pofte, nu au un abdomen care creste vazand cu ochii, nu trec prin toate schimbarile fizice sau emotionale prin care trec partenerele lor. Cu toate acestea, si ei sunt emotionati, nerabdatori sa isi cunoasca bebelusul. Este bine sa stii cum iti ajuti partenerul sa se simta inclus in timpul sarcinii, pentru ca si barbatul sa inceapa sa aiba o conexiune cu bebelusul.

Iata cum iti ajuti partenerul sa se simta inclus in timpul sarcinii

1. Mergeti impreuna la medic

Chiar daca nu te poate insoti de fiecare data, cel putin in unele momente mai importante este bine sa fie langa tine. Ecografiile sunt grozave pentru amandoi. Va veti emotiona ascultand bataile inimii bebelusului, va veti amuza vazand cum se joaca in burtica, veti afla impreuna daca este fata sau baiat. Are si tatal ocazia sa ii adreseze medicului unele intrebari daca are anumite nelamuriri etc.

2. Tine-l la curent cu tot ceea se se intampla

Povesteste-i ce a facut bebelusul in burtica ziua, cat de activ a fost. Daca citesti ceva despre sarcina, transmite-i si lui informatiile. In fiecare saptamana bebelusul creste, asa ca vorbeste cu viitorul tata despre bebelusul vostru, despre dimensiunea pe care o are in acea saptamana, cu ce fruct sau cu ce leguma este asemanatoare dimensiunea copilului etc.

3. Gasiti imreuna o modalitate prin care sa ii anuntati pe ceilalti ca veti avea un copil sau prin care sa dezvaluiti sexul bebelusului

Poate vreti sa faceti anunturile intr-un mod mai deosebit. Discutati si impreuna veti stabili o modalitate aparte prin care sa faceti anuntul. Va veti distra si astfel si el se va simti inclus in toata aceasta poveste.

4. Vorbiti despre copil

Discutati despre cum credeti ca va arata copilul, cu cine va semana, ce fel de personalitate va avea etc. In timpul sarcinii, noi am vorbit mult despre lucrurile acestea. Ne puneam o grama da de intrebari, ne imaginam cum va arata, ce trasaturi va mosteni de la fiecare etc. Intre voi trei se va crea o conexiune.

5. Faceti poze impreuna

Sunt amintiri pe care le veti avea toata viata. Mai tarziu si copilul le va vedea si sigur va fi incantat de acele imagini. Va veadea cum crestea el in burta mamei lui. Puteti decide impreuna ce fel de poze va doriti, daca preferati sa fie facute in aer liber sau in interior. Alegeti tinutele pe care le veti purta.

6. Lasa-l sa simte bebelusul miscandu-se

Ii va placea la nebunie. De fiecare data cand copilul devine activ, lasa-l pe viitorul tata sa simta cum face tumbe si cum loveste bebelusul. Va fi amuzant, veti vedea.

7. Incurajeaza-l sa vorbeasca cu bebelusul

Va poate auzi. Ii puteti canta daca doriti. Sigur, poate la inceput va parea un pic ciudat, insa va veti obisnui sa vorbiti cu micutul care in curand va va sta in brate. Va veti conecta cu cel mic, dar si intre voi se va crea o anumita legatura mai puternica. Incercati! 🙂

8. Stabiliti numele copilului impreuna

Poate fi usoar sa alegeti numele, sau poate fi mai dificil. Incercati sa va pastrati calmul, sa incepeti din timp sa cautati nume pentru copil. Poate dura cateva ore, zile sau luni. :)) Va fi amuzant sa gasiti nume pentru bebelus. Discutati, puneti totul pe lista si la final veti avea si numele pentru copil.

9. Vorbiti despre temeri, viitor, asteptari si orice altceva

Si comunicarea ajuta. Spune-i ce simti, prin ce treci, ce te face fericita, ce te sperie. Discutati despre nastere, despre cum va fi cand va veni pe lume copilul, ce fel de parinti credeti ca veti fi, cum va fi cand va veni pe lume micutul etc.

Tu cum iti ajuti partenerul sa se simta inclus in timpul sarcinii?

Probleme si solutii in cuplu in timpul sarcinii

10 lucruri pe care nu vrea sa le auda o femeie care a nascut recent

10 lucruri pe care sa le faci dupa ce afli ca esti insarcinata

Sursa foto: Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *