Bebelusi si copii

Cum tii bebelusul ocupat. La asta nu m-as fi gandit

Cum tii bebelusul ocupat

Cum tii bebelusul ocupat? Nu cu tableta, telefon, televizor, bineinteles! Nu ajuta prea mult nici jucariile. In schimb, o pereche de sandale tare mult. Am descoperit lucrul asta intamplator. Povestea mai jos.

Cum tii bebelusul ocupat? Cu o pereche de sandale!

I-am cumparat Mariei o pereche de sandale dupa ce a inceput sa faca pasi ajutata. Ii place la nebunie sa mearga, are zambetul pana la urechi. Si ochii ii rad de fericire. Am decis sa ii luam sandale pentru a putea face cativa pasi si pe afara.

Dupa lungi cautari gasim intr-un final numarul potrivit ei. Sau pe aproape, caci ii erau cam mari cand i le-am luat. Vorba aia, le are si la anu’. :)) Am incaltat copilul cu ele, ca muream de nerabdare sa ii vad reactia si sa o vad mergand incaltata. Cum se vede cu sandalale in picioare, nici gand sa mai mearga. Se asaza frumos in fund si le studiaza. Degetelele grasute studiau fiecare particica a sandalelor.

Lasam copilul un pic sa se obisnuiasca cu incaltamintea si incercam iar sa o punem sa mearga. Nimic. Direct jos, la sandale. Dragalasa tare si extrem de amuzanta. Mai incercam dupa cateva zile, acelasi rezultate. Am decis sa mai asteptam si zilele trecute am incercat din nou. De data asta ii sunt aproape bune. Dar copilul tot nu vrea sa faca pasi. Cand le vede in picioare, nimic nu o mai intereseaza. Sta pe spate, cu picioarele ridicate si incepe sa studieze si sa muste incaltamintea. Dulce si amuzant.

A facut si cativa pasi, totusi. Pasi uriasi, se oprea si dadea din picioare, in pasi de dans, apoi isi amintea ca poate sta in fund ca sa se uite mai bine la ele, sa puna degetele pe ele, acele degetele care mereu exploreaza orice.

Si sta copilul minute bune cu ochii si manutele pe sandale. Uiti ca e in casa si te sperii intrebandu-te unde e copilu’. Fara tipete, fara ras colorat, fara sa ajunga intr-o secunda dintr-un capat al patului in celalalt! Am profitat de ocazie si am mai facut una alta prin casa, cat timp copilul isi vedea de treaba. In scurt timp se va plictisi de ele. Pana atunci, sa profitam de faptul ca bebelusul e ocupat. Zic! 😀

Sursa foto: Pexels

Citate despre bebelusi (fetite)

Citate despre mame

Urari la nasterea copilului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *