Biblioteca familiei Pentru parinti

Curajul de a nu fi pe placul celorlalti – Ichiro Kishimi, Fumitake Koga

curajul de a nu fi pe placul celorlalti

Curajul de a nu fi pe placul celorlalti – Ichiro Kishimi, Fumitake Koga

Editura: Litera

Nr. pagini: 304

Mi-am dorit cartea aceasta din secunda in care i-am citit titlul: Curajul de a nu fi pe placul celorlalti, carte semnata de Ichiro Kishimi si Fumitake Koga. Recunosc, mult timp mi-am dorit ca oamenii din jur sa ma placa si daca asta nu se intampla, credeam ca este o tragedie. In timp mi-am dat seama ca este imposibil sa fiu pe placul tuturor, dar este ok. Sunt oameni pe care nici eu nu ii plac din diverse motive si la fel, este ok.

Rareori citesc nonfictiune, insa Curajul de a nu fi pe palcul celorlati nu avea cum sa nu se afle pe lista mea de lecturi.

Intreaga carte este scrisa sub forma unui dialog socratic intre un tanar si un filozof si are ca baza teoriile lui Alfred Adler, numele unuia dintre cei care au marcat psihologia secolului XX. Chiar daca nu cunosti acele teorii si nu ai studii de psihologie, totul este prezentat asa incat oricine sa poata intelege teoriile adleriene. De asemenea, apar pe aprcurusl cartii numeroase exemple menite sa ajute intelegerea ideilor si a teoriilor expuse pe parcurs si dezbatute de catre filozof si tanar.

Tanarului ii vine greu sa accepte ceea ce i se spune, insa pe masura ce dialogul dintre el si filozof avanseaza, incepe sa vada viata cu alti ochi. La fel si relatiile interumane, si trecutul sau.

Sunt multe ideile si teoriile pe care le descoperi pe masura ce citesti Curajul de a nu fi pe placul celorlalti. Spre exemplu, faptul ca trecutul nu trebuie lasat sa ne dicteze viata din prezent sau din viitor, ca trebuie sa ne traim viata pentru noi, nu pentru altii, nu pentru a fi pe placul lor, nu pentru a-i multumi.

Nu stiu in ce masura cititorul isi va schimba viata dupa ce va citi aceasta carte, nu stiu daca toti cititorii vor fi de acord cu ideile pe care le vor descoperi in timpul lecturii, fiindca suntem diferiti, drept urmare avem o perspectiva diferita asupra multor lucruri. Insa, cred ca aceasta carte isi poate gasi locul pe lista urmatoarelor lecturi, fiindca dialogul dintre tanar si filozif este unul intresant, evidentiaza anumite aspecte asupra carora vei putea sa meditezi, expune idei pe care, poate, nu le-ai mai intalnit pana acum si iti pot oferi o noua perspectiva asupra vietii, asupra relatiilor interumane, asupra fericirii.

Cel mai frumos loc din lume e chiar aici – Care Santos si Francesc Miralles

Printre tonuri cenusii – Ruta Sepetys

J. P. Monninger – Harta care ma duce la tine

Sursa foto: libris.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *