D'ale mamei

Dă-mi, Doamne, răbdare!

răbdare

Când s-a împărțit răbdarea, eu nu cred că am avut răbdare să îmi aștept rândul, așa că am plecat de acolo înainte să primesc vreun strop din ea. Drept urmare, când vine vorba de răbdare, pot spune că nu stau deloc bine la capitolul ăsta.

Sunt multe situații în care observ că n-ar fi rău dacă aș avea mai multă răbdare. Și în preajma sărbătorilor mi-e cel mai greu. N-am răbdare și cumpăr cadourile mai devreme, și bineînțeles că nu mai pot atepta, și le ofer mai devreme.

Anul ăsta se pare că, totuși, voi reuși să aștept și să-l las pe Moș Crăciun să-i aducă puiului de om darurile fix atunci când trebuie, nu mai devreme. Dacă până acum cea mică a fost prea mică și nu prea înțelegea care-i treaba cu Moș Crăciun, anul ăsta povestea e diferită. Deja îmi spune că Moș Crăciun o să-i lase noaptea cadourile sub brad. Poate presimte copilul că mă-sa nu prea are răbdare și i-ar putea strecura mai devreme cadourile sub brad. Așa că, dă-mi, Doamne, răbdare, că mai sunt vreo 24 de ore și gata, pot să pun cadourile sub brad.

Mie, una, mi-e greu să aștept. Sunt nerăbdătoare să văd reacția puiului de om și, sincer, să văd și darurile, pentru că, totuși, am și eu limitele mele și nu desfac cutiile ca să văd cum arată cadourile pentru cea mică.

Din câte am observat, puiului nostru îi place, desigur, să primească daruri, și văd că și să dăruiască îi place. Dar, se pare că în perioada asta e mai mult încântată de poveștile cu Moș Crăciun, de renii și de sania lui decât de cadouri. Așa că, atunci când va vedea cadourile de sub brad, probabil se va bucura mai mult știind că moșulețul magic a trecut pe acolo, decât de ceea ce a primit. Cred că maică-sa o să fie mai mult cu nasul în cadouri.

Sursa foto: Unsplash (Kira auf der Heide)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *