Biblioteca familiei Pentru parinti

De ce bea mami – Gill Sims

de ce bea mami

„De ce bea mami”, de Gill Sims

„De ce bea mami”, de Gill Sims, este o lectură ușoară și amuzantă, delicioasă, pe care mamele o vor savura. Am râs mult parcurgând cartea, lucru care nu mi se întâmplă adesea.

O mamă scrie în jurnal despre viață, fix așa cum e, despre familie, rolul de mamă, relația cu copiii, cu soțul, cu prietenii. Recunosc, au fost unele lucruri în care nu m-am regăsit, pe care le-am găsit oarecum nepotrivite, dar poate pentru că nu am gustat în totalitate glumele și simțul umorului autoarei.

Mi-a plăcut să văd cum mamele aparent perfecte, care fac totul perfect, în realitate nu sunt deloc perfecte și realitatea este că tuturor le este greu uneori, lucru pe care ar trebui să ni-l amintim, ca să nu mai punem atât de multă presiune asupra noastră ca mame, ca femei, ca oameni.

Desigur, consumul de alcool este un subiect sensibil pentru mine, din motive pe care nu are sens să le menționez aici, dar este totuși vorba despre o poveste fictivă, deci am lăsat la o parte aversiunea mea pentru acest obicei și m-am bucurat de carte.

De remarcat este faptul că se pot întâmpla multe într-un an, așa cum știm cu toții deja: poți să-ți faci prieteni noi, să reușești lucruri la care nici nu te-ai fi gândit sau așteptat, să înveți mult etc.

De ce recomand „De ce bea mami”? Pentru că dacă ești mamă te vei regăsi în unele aspecte ale poveștii, iar dacă nu ești, te vei amuza oricum. Îți vei schimba dispoziția, vei zâmbi sau poate chiar vei izbucni în râs. Pentru că este despre iubirea care îmbracă multe forme: iubirea pentru copii, familie, soț și soție. Este o poveste frumoasă și despre cum să nu renunți la celălalt când e greu, despre cum găsești drumul spre celălalt chiar și când pare imposibil și te enervează teribil. Iar viața cu copii poate fi haotică și imprevizibilă, dar e și frumoasă și te împlinește.

Și încă ceva: câinele este un personaj tare simpatic.

Așadar, de ce bea mami? Poate intuiți unele răspunsuri, însă pentru a le afla pe toate vă recomand să citiți cartea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *