D'ale mamei

De ce nu vrea copilul sa dorma la pranz

de ce nu vrea copilul sa doarma

Casca si se freaca la ochi. Ma uit la ceas. Stiu ca se apropie ora somnului de pranz. Stie si puiul de om. Si acum incepe distractia, bineinteles. Iata de ce nu vrea copilul sa doarma la pranz. Sigur, este o lista scrisa cu intentia de a descreti fruntile si contine motivele pentru care puiul meu nu prea vrea sa doarma la pranz.

Daca te intrebi de ce nu vrea copilul sa doarma la pranz, iata ce raspunsuri am gasit eu…

Sunt si zile in care adoarme repede, dar si altele in care este o adevarata aventura sa pun la somn puiul de om. Pentru ca, desi este obosita, micuta nu vrea sa renunte asa usor la activitatile acelei zile.

Pai cum sa doarma cand hainele din cosul de rufe inca nu sunt aruncate prin camera?

Cum sa doarma, daca inca mai sunt jucarii prin cutii, care abia asteapta sa fie rasturnate? Daca te uiti prin camera, observi ca mai sunt locuri prin care mama ar putea calca fara a risca sa ii intre in talpa vreun cub de lemn. Deci, se mai pot imprastia multe jucarii pe jos inainte de somn.

Daca ar adormi, cine ar mai sterge cu servetele umede oglinda plina de amprentele puiului de om?

Cum sa doarma daca nu s-a mai uitat de cateva minute pe geam ca sa vada cum mai e vremea?

Daca puiul de om ar adormi, jucariile din patutul in care puiul de om nu a mai dormit de la sase luni, s-ar simti singure. Asa ca le face o vizita si se amuza teribil in acel patut in care ii place mult sa se joace, dar deloc sa doarma.

Daca puiul de om ar adormi, cine ar mai lua carti din biblioteca pentru a le citi in timp ce le tine cu susul in jos?

Si cum ar putea sa adorma copilul, cand jucaria preferata nu doarme? Asa ca ia perna de pe picioarele mamei, o pune pe picioarele ei si incepe sa legene jucaria preferata. Apoi, vedem daca doarme si ea sau nu.

Cum sa doarma cand ar mai putea sari un pic in pat? Mai are ceva energie ramasa si nu vrea sa o iroseasca incercand sa adoarma.

Daca ar adormi, cine mi-ar mai arata pe geam porumbeii sau crengile leganate de vant?

Daca doarme, cine m-ar mai imbratisa, cine mi-ar mai pupa obrajii, cine mi-ar mai intinde talpile mici ca sa i le pup? (Asta e un motiv foarte bine intemeiat de a nu pune copilul imediat la somn. As sta o viata intreaga cu ea in brate, i-as da pupici o viata intreaga si tot atata vreme as sta sa imi dea pupici.)

Cum sa adorma copilul daca ii e sete si/sau foame? Inainte de somn corpul tau nu mai stie ca tocmai ai mancat si/sau ai baut apa.

Daca ar adormi, mama ar incepe sa lucreze si e atat de distractiv pentru amandoua sa se joace cu mama, incat nu o poate lasa sa faca si lucruri pentru oameni mari.

Daca s-ar baga la somn, cine ar mai numara intr-o limba necunoscuta mamei, cuburile pentru construit sau cartile scoase din biblioteca cu cateva minute in urma?

Daca s-ar baga la somn, cine ar mai incerca sa intre in sertarele sifonierului, peste haine?

Daca ar adormi, mama s-ar duce la bucatarie sa faca mancare sau sa spele vasele si copilul stie ca mama prefera sa se joace cu ea decat sa taie ceapa care o face sa planga sau sa spele vasele, activitate care ii transforma mainile in spuma.

Puii vostri ce fac cand nu vor sa doarma?

Sursa foto: Pexels (Polesie Toys)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *