Suntem parinti

Despre doi parinti obositi

parinti obositi

In ultima perioada, eu si domnul tati am fost cam lesinati din cauza oboselii care s-a tot acumulat. Fericiti, desigur, langa puiul de om, dar si destul de obositi incat sa ni se intample sau sa facem unele lucruri.

Ieri sau azi, nu pot spune cu certitudine (tot o consecinta a oboselii, desigur), domnul tati era inca foarte obosit dupa somn. Adica dormise cam degeaba. Puiul de om voia sa se joace cu noi, domnul tati voia sa mai traga de timp, de somn. Asa ca vine cu o idee buna tare. Simpla, dar eficienta. Se ascunde el sub patura, jucandu-se de-a v-ati ascunselea cu puiul de om. Adica domnul tati motaia sub patura, dar in acelasi timp se juca si cu cea mica.

Azi de dimineta, ma uit la ceasul din perete cand ne trezim. 9:30. Cam asa. Sunt surprinsa ca am dormit cu totii atat. Eu si puiul de om ne trezim, domnul tati mai trage de timp si de somn din nou.

Mergem la bucatarie, pregatesc laptele pentru cea mica si dupa un timp ma uit la ceas. 8:50. Cam asa.

Ma uit la ceas surprinsa. Apoi imi spun ca deh, poate nu vedeam prea bine cand m-am trezit, avand ochii incetosati din cauza oboselii. Mi s-a mai intamplat. Apoi aflu ca de fapt am vazut bine ceasul in ambele cazuri. Cel din perete era setat pe ora de vara, cel de la telefon pe ora de iarna. Si atunci am aflat ca am trecut la ora de iarna. Eu nu am stitut. Pe planeta pe care traiesc eu nu a ajuns informatia asta legata de trecerea la ora de iarna.

Si mai sunt si alte lucruri marunte intamplate din cauza oboselii. Cum ar fi faptul ca eram pe punctul de a arunca la gunoi mancarea si de a pune in frigider ambalaje bune de aruncat. Sau minciunile pe care mi le spun, cum ca pun si eu un pic capul jos cat doarme puiul de om si adorm imediat.

Si, fiind destul de obosita, insa fiind nevoie sa si lucrez, am decis eu aseara sa beau cafea. Buna a mai fost. Nici nu am simtit ca lucrez, nu am simtit oboseala, la ora 1 noaptea cand m-am ridicat de la calculator aveam impresia ca tocmai ma trezisem. M-am pus in pat, am pus un episod din serial, domnul tati dupa cateva minute m-a anuntat ca lesina de somn. Am inchis televizorul, numai ochii mei au ramas deschisi ceva timp. Sa fii obosit si totusi sa nu te ia somnul fiindca decizi sa bei seara cafea! Deja imi faceam filme in cap, vedeam cum rasare soarele si eu nu mai adorm si cumva, in mijlocul unui film de genul asta, am adormit si eu.

Voua ce vi se intampla din cauza oboselii?

Sursa foto: Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *