D'ale mamei

Despre tine, copil drag!

despre tine

Despre tine, copil drag!

Te trezesti cu zambetul desenat pe buze in majoritatea diminetilor. Acel zambet care dezveleste cativa dintisori ca niste perlute. Iti incepi ziua cu un optimism de care noi, oamenii mari, am cam uitat.

Razi mult, frumos, cald, pur si e molipsitor rasul tau. Daca nu ati fi voi, puii de om, cred ca am rade atat de putin, incat la un moment dat am uita cum se face asta.

Esti libera si curajoasa, curioasa, dornica sa descoperi lumea asta mare, colorata, frumoasa, plina de sunete care te fascineaza. In lumea ta totul e bine, frumos, perfect, fascinant.

Te joci mult. Singura sau cu noi, si de fiecare data implicata in totalitate, curioasa, serioasa. Pentru tine nu exista jumatati de masura, mai ales cand vine vorba de jocuri.

Razi in hohote cand vantul isi trece degetele prin parul tau si cand iti mangaie pielea fina, alba, cu miros de bebelus. Si plangi, tot in hohote, daca nu stau cuburile asa cum le asezi tu, daca nu deschidem usa ca sa iesi pe afara in zilele ploioase.

Esti iubita si simti asta. Si iubesti si tu, sincer, pur, frumos, jucandu-te. E cea mai dulce iubire din lume.

Cazi si te ridici, rareori plangi, fiindca abia astepti sa iti reiei jocul sau sa alergi, sa iti lasi piciorusele sa te poarte peste tot.

Dormi putin in unele zile si presupun ca atunci ai prea multe de facut, iar somnul trebuie sa mai astepte. Sunt si zile in care dormi mai mult, iar atunci mama ta, panicata din fire si extrem de panicata cand vine vorba de puiul ei, se intreaba ce e cu tine. Dar tu esti bine, doar ca iti incarci bateriile mai mult, pentru ca ai planuri mari dupa ce te trezesti.

Iti place sa scrii. Ai inceput cu fiole albe, ai continuat cu peretii si cartile noastre, ale mele si ale tale, pe care inca nu ai rabdare sa ti le citesc.

Dansezi. La fel de libera si de fericita ca intotdeauna, cum numai un suflet de copil stie sa o faca. Dansezi asa cum doresti, fara a tine cont de reguli. Dansezi cum simti si asta e cel mai frumos dans pe care il pot vedea.

Iti plac animalele, in special cainii. Atat de mult iti plac incat inainte de a pune zavoarele pe la poarta ca sa ne ferim de virusul asta ce a speriat o lume intreaga, ma luai de mana si treceam pe langa portile vecinilor ca tu sa poti vedea daca sunt sau nu caini la ei in curte. Sper sa vina mai repede ziua in care o sa-ti oferim un catelus care te-ar face extrem de fericita. Stiu ca l-ai iubi mult.

Esti o minune si chiar si acum, dupa aproape un an si jumatate, ma intreb daca esti cu adevarat reala. Esti mai mult decat pot explica in cuvinte si asa cum nici in cel mai frumos vis nu ai fi aparut.

Sursa foto: Pexels (Tatiana Syrikova)
Copilul se iubeste mereu, nu numai cand ai chef sau timp sau starea necesara

Mi-a fost pântecul ca o lună plină

Fa-ti timp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *