Biblioteca familiei Pentru parinti

“Destin de mama”, o carte pentru mamici (si nu numai), scrisa de Dina Bento

destin de mama

Unul dintre cadourile primite luna trecuta a fost cartea Destin de mama, scrisa de Dina Bento. Mi-o doream de ceva vreme, asa ca in decembrie mi-am spus ca trebuie sa o comand. Citesc blogul mamipetocuri.ro si mi s-a parut firesc sa achizitionez cartea fiindca imi place cum si ce scrie Dina Bento.

M-am emotionat cand am deschis coletul si am vazut cartea. Prima pagina era semnata si a venit cu cateva cuvinte care mi-au ajuns direct la inima. Erau cuvintele de care aveam nevoie intr-o perioada destul de dificila prin care am trecut luna trecuta. Nici nu stii cum cateva cuvinte pot emotiona si incuraja o mama intr-un moment mai putin bun al ei.

Am citit Destin de mama repede si m-am regasit in multe intamplari. Am ras, m-am emotionat, am avut senzatia ca este o carte despre mine, ca mama. Si cred ca mamele se vor regasi in paginile cartii.

Nu, nu e mereu usor sa fii mama, dar este cel mai frumos lucru, cel mai frumos rol pe care il poti avea. Viata cu cei mici poate fi imprevizibila, orele de somn sunt mult mai putine decat inainte de a deveni parinte, oboseala incepe sa se simta, insa traiesti alaturi de ei momente pe care nici nu le-ai fi visat, te schimba experienta de mama in multe privinte si in sens bun.

Cand esti mama descoperi, inveti multe lucruri. Sigur ca nu exista mama perfecta, copiii perfecti, insa asta nu inseamna ca a fi parinte nu este o experienta frumoasa, completa, o aventura care zi de zi te bucura, te surprinde, te invata, te (mai) oboseste.

Destin de mama este povestea unei mame in care se vor regasi si alte mame. Arata atat momentele minunate din viata unui parinte, cat si lucrurile mai putin placute care se intampla si despre care unele mame nu vorbesc din varii motive.

Cand devii parinte viata ta se schimba. Este firesc. Incetul cu incetul te adaptezi, descoperi, inveti, mai gresesti, o iei de la capat. Relatia de cuplu se schimba de asemeena, insa daca avem grija si de ea, cand si cum se poate, nu se va destrama.

Recomand Destin de mama mamelor, viitoarelor mame si nu numai. E despre viata de mama cu bune si mai putin bune, pune in evidenta experiente prin care trec mamele si in care cred ca se regasesc multe femei.

Sursa foto: mamipetocuri.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *