D'ale mamei

Dragă Moș Crăciun

dragă moș crăciun

Nu trebuie să-mi lași niciun cadou sub brad. Am tot ce trebuie aici, lângă mine, ținându-mă de mână și spunându-mi „mami”.

Nu vreau lucruri materiale, am nevoie de altceva. Aș vrea liniște în suflet, ca să nu mai roadă pe acolo cuvinte, amintiri, dureri, gânduri, neputințe. Mi-ar trebui și câțiva stropi de înțelepciune, ca să pot cu ea să-mi fac singură zilele mai bune. Aș avea nevoie și de niște răbdare. Ceva mai multă dacă ai, dacă se poate, pentru că o cam pierd pe lângă oameni, uneori pe la locul de joacă, în unele zile cu mine însămi, și mi-ar trebui să am și de rezervă.

Cred că ar fi bun și niște noroc. Am, nu spun că n-am, iar dovada este aici, cu obrazul fin și rotund lipit de obrazul meu. Dar cred că mi-ar mai trebui puțin noroc, că poate așa o să-mi mai iasă în cale niște oameni buni, niște întâmplări frumoase, niște șanse pe care să le văd la timp. Când pot, mi-l fac singură, dar nu-mi iese mereu.

Aș vrea și niște zâmbete, că poate așa le port mai des pe buze în loc de ruj. Oricum, nu prea-mi place să port ruj, mi-ar plăcea mai mult un zâmbet. Unul pentru zilele cu ploaie, altul pentru zilele cu soare, unul pentru diminețile aglomerate, altul pentru zilele în care mă simt la pământ și tot așa.

Timp… Doamne, câtă nevoie am de timp! Nu pentru a face mâncare, pentru a pune haine la spălat sau pentru vasele strânse în chiuvetă. Pentru ele, cumva, există timp. Vreau timp mai mult cu copilul meu, cu mine, pentru lucrurile și oamenii care îmi bucură sufletul. Vreau timp să visez, să descopăr, să mă găsesc când mă pierd, să râd mai mult.

Putere și curaj mi-ar mai trebui. Le am, le descopăr în mine în momentele în care am cea mai mare nevoie de ele și mă surprind fiindcă nu știam că pot fi atât de puternică și de curajoasă. Dar aș vrea să fiu astfel mereu, să simt că ele există acolo, în mine, ca să pot să-mi deschid aripile, să știu că n-o să cad, și chiar dacă s-o întâmpla asta, să știu că n-o să rămân acolo, jos, ci mă voi putea ridica și voi zbura din nou.

Sănătate am, și îmi doresc să rămână aici, fiindcă mi-e tare necesară. Știu că tuturor, nu numai mie.

Zile cât mai frumoase, cât mai senine, cu multe aventuri, cu bucurii mici și mari, cu experiențe colorate, bogate.

Asta îmi doresc pentru mine, Moș Crăciun. Cadourile ambalate frumos în cutii le poți da altcuiva.

Cu drag,

un om, o mamă

Sursa foto: Unsplash (Arun Kuchibhotla)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *