D'ale mamei

E un pic toamna acasa

E un pic toamna acasa

Acasa. Mi-era un dor nebun de tara, asa ca am profitat de zilele libere si am venit toti trei in celalalt loc numit “acasa”. Aici e un pic toamna, asa cum imi place mie.

Vantul matura usor frunzele ruginii de la poalele copacilor. Aerul e mai racoros si e plin de parfumurile toamnei. Inca subtile, iti gadila narile totusi. Miroase a struguri copti, care in curand se vor tansforma in cel mai dulce must, apoi in vinul care va fierbe in ibric in zilele reci de iarna.

Diminetile aduc un strop de racoare. E placuta si te indeamna sa te incalzesti cu o haina mai groasa, sa tragi peste tine un cearsaf sau sa te incalzesti cu imbratisarile celor ce-ti stau in inima si aproape de corp in fiecare zi.

Zilele sunt un pic mai scurte, noptile isi lasa cortina mai repede peste lumina zilei. Dar e placut tare sa intri in casa si, stand langa fereastra deschisa, sa asculti greierii care isi canta, ca in fiecare august, imnurile. Si, in timp ce urechile iti sunt vrajite de cantecul lor, narile sunt inundate de mirosul naturii. Miroase a noapte, a copaci si a iarba, a racoarea mult asteptata dupa zilele caniculare, a pamant, a florile care isi deschid petalele sub vraja noptii sau a florile colorate care s-au inaltat pe coltul casei si au ajuns pana sus, la acoperis. Imbraca frumos casa, intr-un verde crud, in fiecare primavara, pana toamna, tarziu.

E un pic toamna acasa, si daca inchid ochii imi aduc aminte de toate toamnele trecute. Vad caietele, creioanele, ghiozdanele si penarele pregatite ca si mine pentru noul an scolar. Au mirosul lor aparte, semnul clar ca a venit toamna.

Ma vad purtand haine mai goase, lungi si largi, cum imi plac mie. Ma lasam cuprinsa de ele cand nu cunosteam inca bratele lor.

Mai simt si acum entuziasmul noilor inceputuri, al planurilor si dorintelor care imi tineau companie pana adormeam. Unele dintre ele s-au materializat, altele isi asteapta randul, cu rabdare.

E un pic toamna acasa. O toamna calduta, linistita, care se cuibareste langa celalalte, in inima plina de iubire pentru ai mei, pentru frumosul din jur.

Sursa foto: Pixabay

Nu e usor sa faci un copil

Cum iti anunti partenerul ca esti insarcinata. Idei pentru viitoarele mamici

De ce mi-ar placea sa imi cresc copilul la tara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *