Suntem parinti

Fa-ti timp pentru copilul tau! Merita fiecare secunda

fa-ti timp

Fa-ti timp sa-ti imbratisezi copilul fara teama ca se va obisnui in brate sau ca ti se va urca in cap. Ba chiar sa te bucuri de acele imbratisari, pentru ca atat de repede va creste si atat de ocupat va fi sa descopere lumea, incat imbratisarile vor fi mai rare. Si-ti va fi dor de ele.

Fa-ti timp pentru copilul tau. Fiecare secunda e pretioasa

Fa-ti timp sa il asculti atunci cand iti spune lucruri, dar si atunci cand tace. Sunt momente si situatii in care in spatele tacerii se ascund atat de multe lucruri.

Fa-ti timp sa ii spui ca il iubesti. In fiecare zi. Stie, simte, dar spune-i-o. Cui nu i-ar placea sa auda cele doua cuvinte?

Fa-ti timp sa te joci cu al tau copil. E timp pretios petrecut impreuna cu el si daca il ratezi, nu se va mai intoarce. Atat de minunat este jocul cu copilul. Invata de la tine, inveti de la el, va apropiati, va distrati.

Fa-ti timp sa ii explici. Cu subiect și predicat. Pe intelesul lui. Nu-l certa cand greseste, nu-i spune ca trebuie sa faca aia sau aia pentru ca asa vrei tu, asa spui tu, asa trebuie. Nu asa va invata.

Fa-ti timp sa il vezi pe copil. Cu adevarat. Ca sa nu fii surprins peste ani cand il vei privi cu adevarat si vei realiza ca a crescut, s-a schimbat. Si atunci observi ca nu stii cine e, ce-i place, ce-l supara, ce-l face fericit, de ce se poarta intr-un fel sau altul. Observa-l prin tot ce face si asa cum este el. Priveste-l cu ochii, cu inima, cu toata fiinta ta. E al tau, parte din tine si din el sau ea. Iubeste-l cu totul, cu partile bune si cu nazbatiile pe care le face. Nu e perfect, dar nici tu nu esti. Iubeste-l oricum, oricand, fara conditii.

Fa-ti timp sa fii acolo langa el. Fara telefon, tableta si alte lucruri care sa te distraga. Aduna-ti gandurile, pune-le undeva intr-un colt al mintii, lasa-le acolo sa se odihneasca, ignora-le un pic si doar bucura-te de copilul tau.

Fa-ti timp sa fii parintele pe care puiul tau il merita si pe care poate, tu, nu l-ai avut prnteu ca al tau nu a avut timp.

Fa-ti timp sa-l vezi crescand, fa-ti timp sa-l inveti, sa-l ajuti, sa-l indrumi, sa-i fii alaturi cand va incepe sa se desprinda de tine si sa mearga spre viata lui de om mare.

Fa-ti timp sa aduni amintiri frumoase de familie. Cred ca sunt cele mai pretioase lucruri pe care le poti avea acum, oricand.

Doar… Fa-ti timp. Merita!

Sursa foto: Pexels

Hainele se spala, fericirea copilului ramane

Acasa nu e un loc, e un sentiment

Copilul nu te-a ales intamplator sa-i fii mama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *