Biblioteca familiei Pentru parinti

Femei pe rug, de Kiran Millwood Hargrave

Femei pe rug

Femei pe rug, de Kiran Millwood Hargrave – Recenzie

Femei pe rug, o lume a femeilor

Femei pe rug, de Kiran Millwood Hargrave, zugrăvește o lume în care era greu să supraviețuiești, în care femeile nu aveau prea multe drepturi. Era o lume condusă de bărbați și, totuși, femeile s-au dovedit a fi perfect capabile să se descurce fără ei, ceea ce le-a adus unora dintre ele pieirea.

Povestea pleacă de la întâmplări reale, amestecate cu întâmplări născute în imaginația lui Kiran Millwood Hargrave. Este o carte potrivită pentru cei care citesc ficțiune istorică, pentru cei care vor să facă o călătorie în trecut, într-o lume diferită de cea pe care o cunoaștem noi.

Deși întâmplările au loc într-o lume în care bărbații erau la putere, ei decideau totul, iar femeile erau nevoite să se supună regulilor și bărbaților din familie sau comunitate, totuși cititorul pășește într-o lume a femeilor, care se dovedesc a fi capabile să aibă singure grijă de ele, să facă munca pe care o făceau brăbații, să aibă grijă de ele însele, de comunitate, să lucreze în echipă. Sunt femei iubitoare, puternice, inteligente, unele chiar moderne prin modul în care gândesc, femei care sunt puse în fața unei situații neașteptate și dificile și reușesc să le facă față. Sunt femei care se apără și care se întorc una împotriva alteia, care greșesc, care nu știu și nu pot mai mult. femei care au nevoie de bărbați pentru a le ghida și femei care se dovedesc perfect capabile să se descurce fără ei.

Este o lectură plăcută, care te ține în suspans, cu un final neașteptat, cum ar fi destinul Ursei. Este imprevizibilă, frumoasă, aspră precum clima locului în care se desfășoară acțiune, dar cu mesaje multe, puternice, cu lecții de viață, cu momente în care te înfiori sau care te revoltă, cu oameni care vor să scape lumea de rău, dar în realitate ei sunt cei care fac rău și ei sunt răul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *