Biblioteca familiei Pentru parinti

„Friends, iubiri și marele lucru teribil” – Matthew Perry

Matthew Perry

Friends, iubiri și marele lucru teribil

– Matthew Perry

Friends este și va rămâne serialul meu de suflet. Am mai scris asta și în trecut. Am revăzut episoadele de nici nu mai știu câte ori și mereu le vizionez cu plăcere și cu zâmbetul pe buze sau chiar râzând în hohote deși știu ce urmează să se întâmple sau să se spună. Mi-au plăcut toate personajele. Fiecare are ceva-ul ăla care te face să îl îndrăgești.

Matthew Perry a făcut din Chandler un personaj tare amuzant. Și, totuși, nu știu dacă cineva și-ar fi putut imagina că în spatele acelui personaj este un om care suferă, se luptă cu dependențele și a fost la un pas de moarte nu numai o dată.

Când am aflat de cartea scrisă de Matthew Perry, Friends, iubiri și marele lucru teribil, mi s-a părut firesc să o cumpăr și să o citesc. Și am citit-o cu viteza luminii, curioasă, cu tristețe, dorindu-mi să aflu că cel puțin acum a ajuns într-un punct al vieții în care îi este bine.

Erau evidente transformările fizice prin care trecea de-a lungul timpului în care s-a filmat Friends, citisem că ar fi avut ceva probleme, dar când i-am aflat povestea, scrisă cu atâta sinceritate și cu atât de mult curaj, un curaj pe care i-l admir, am fost foarte mișcată. Am zâmbit ușor când și când, la unele glume, dar mai mult am parcurs cartea cu un nod în gât.

Povestea lui de viață ne arată că nu știm ce e dincolo de lumina reflectoarelor. Poate ne imaginăm că faima și milioanele de dolari garantează o viață liniștită, fericită, fără lipsuri de orice natură. Dar adevărul este cu totul altul. Nimeni nu are o viață perfectă și minunată, oricât de faimos ar fi. Și vedetele sunt oameni, au sentimente, trec prin zile mai mult sau mai puțin bune, prin încercări etc.

Cred că fanii serialului Friends, curioși să afle despre actorii lor preferați și despre serialul care cu siguranță i-a amuzat și i-a bucurat, vor descoperi în paginile cărții detalii de la filmări, pe care, poate, nu le știau încă.

Matthew Perry a scris și despre iubirile lui. Despre greșelile făcute în relații. Și despre motivul pentru care relațiile acelea nu au funcționat.

Marele lucru teribil: dependența. S-a luptat mult timp cu diverse dependențe. A fost bine, apoi n-a mai fost, a luat-o de la capăt, a fost de câteva ori pe punctul de a-și pierde viața.

Friends, iubiri și marele lucru teribil este un memoir pe care fanii lui Matthew Perry nu ar trebui să îl rateze. Povestea lui de viață este una tristă, dar ajunge să îți ofere și un licăr de speranță. E o carte pentru fanii actorului, dar și o mână de ajutor pentru oamenii care suferă, pentru cei care se luptă cu vreo dependență, pentru cei care nu au avut o viață prea bună.

Matthew și-a pus în paginile cărții povestea de viață. A scris despre copilărie, părinți, despărțirea lor, despre cum a fost afectat de această ruptură, despre golul interior pe care nici faima, nici banii, nici drogurile, nici alcoolul nu l-au putut umple.

Vă recomand

Friends, iubiri și marele lucru teribil

Vă recomand Friends, iubiri și marele lucru teribil. Cred că ne putem lua cu toții niște lecții de viață de acolo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *