Scrisori pentru Maria

Îți mulțumesc, copil bun!

copil bun

Las mai jos o scrisoare pentru al meu copil bun.

Copil bun,

Îți mulțumesc pentru că ești. Ești, așa cum de multe ori îți spun, minunea mea. Ești soarele care-mi încălzește sufletul și-mi luminează chiar și cea mai întunecată zi. Ești lumină, ești sens, îmi ești putere, bucurie. Ești peste tot în ființa mea, în fiecare bătaie a inimii, în toate speranțele și visurile, chiar și în frici, în griji și-n neputință uneori, pentru că grijile, fricile și neputințele (de a te face bine imediat, de a face lumea măcar un pic mai bună pentru tine) fac parte din fișa postului de părinte.

Îți mulțumesc pentru fiecare zâmbet, pentru râsul plin de culoare, pentru că mă iubești necondiționat, fix așa cum sunt. Îți mulțumesc că mă înveți să fiu un om mai bun, inclusiv cu mine însămi și pentru mine. Îți mulțumesc că mă ierți când nu știu cum să fiu mai bună, mai calmă, când nu știu cum să explic mai bine decât o fac. Îți mulțumesc că ai încredere în mine și îți promit să fac tot ce știu eu mai bine ca să păstrez această încredere a ta. Îți mulțumesc că îmi deschizi ochii în fiecare zi și îmi arăți lumea dincolo de ceea ce știam sau vedeam eu până atunci. Îți mulțumesc că mă incluzi în jocurile tale, în poveștile tale. Îți mulțumesc că îmi ești inspirație.

Îți mulțumesc că ai venit în viața mea, pentru că odată cu tine am început să mă văd și pe mine, copilul care am fost. Am învățat lângă tine că nu-s greșită, că merit să fiu iubită, că nu trebuie să fiu perfectă ca să fiu o mamă bună, că tu vezi până în cel mai îndepărtat colț al sufletului meu și știi cum sunt cu adevărat. Privindu-te, iubindu-te, îngrijindu-te, mi-am dat seama că fetița care am fost are nevoie de mine să o iubesc, să o privesc, să o îngrijesc, să fiu bună cu ea așa cum sunt cu tine, fiindcă nu pot să fiu altfel decât bună cu un suflet atât de bun și de cald și de frumos cum este sufletul tău și cum știu că va fi mereu.

Îți mulțumesc pentru toate dimineațile în care te trezești cu un zâmbet mare pe față doar pentru că mă vezi lângă tine. Îți mulțumesc că ai făcut lumea mai bună, mai frumoasă și mai luminoasă. Îți mulțumesc pentru fiecare pupic, îmbrățișare și pentru fiecare „te iubesc!”. Îți mulțumesc pentru lucrurile amuzante și neașteptate pe care le spui. Îți mulțumesc pentru poveștile și explicațiile delicioase, care fie mă fac să râd în hohote, fie mă emoționează până la lacrimi.

Ești comoara mea, minunea mea, o bucată din sufletul meu. Ești mai mult decât aș fi putut să visez vreodată și mai mult decât aș fi îndrăznit să cer de la viață.

Îți mulțumesc pentru tot ce-a fost, este și va fi.

Cu toată iubirea care-mi încape în suflet,

Mama.

Foto: Pexels (Tatiana Syrikova)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *