Suntem parinti

Iti va fi dor

iti va fi dor

Iti va fi dor sa iti afunzi nasul in parul moale si catifelat, proaspat spalat, al copilului.

Iti va fi dor de manutele mici ce te cauta zi si noapte.

Iti va fi dor de talpile micute care lipaie pe parchet de dimineata pana seara.

Iti va fi dor de primul cuvant rostit, primii pasi, prima data cand a ras in hohote si multe alte prime dati.

Iti va fi dor de prima voastra intalnire. Da, ti-o amintesti bine, insa se indeparteaza de voi ziua aceea si asa devii constienta de cat de repede a trecut timpul, viata.

Iti va fi dor de perioada in care erai universul lui, lumea lui toata, te privea ca pe un supererou, si te facea sa te simti astfel. Tu puteai sa deschizi usi, sa duci lingurita cu mancare la gurita lui, sa ii schimbi hainele, scutecele, sa il protejezi de orice. Iti va fi dor cand vei vedea ca la un moment dat nu mai are nevoie de tine la fel de mult ca in copilarie.

Iti va fi dor de rasul inocent care umple casa dintr-un colt in altul, acopera spatiul, timpul dintre voi si totul se rezuma la acel moment, la acel ras colorat ca un curcubeu.

Iti va fi dor de hainutele mici care iti furau privirile si nu le puteai rezista pentru ca stiai cat de adorabil va fi copilul imbracat cu ele. Da, adorabil este oricum, insa hainutele alea…

Iti va fi dor sa va jucati impreuna, sa ii citesti povesti seara, sa te bucuri de inocenta copilului tau, de sinceritatea lui.

Iti va fi dor de omul in miniatura care se bucura de lumea din jurul lui, iar pentru el e perfecta asa imperfecta cum e ea.

Iti va fi dor sa vezi lumea prin ochii lui, pentru ca stii cat de frumoasa o vede si ai nevoie de cineva care sa iti arate partea plina a paharului.

Iti va fi dor de manutele mici ce te iau in brate cu dor.

Iti va fi dor sa ii piepteni parul si sa i-l impletesti cu dragoste, savurand clipa aia, pentru ca stii ca o visai de cand ai vazut cele doua liniute pe testul de sarcina.

Iti va fi dor de el, tot, mic, copil, inocent. Iti va fi dor de voi, mama si copil mic-mic de tot, inainte sa devina om mare. Asa ca bucura-te de fiecare moment alaturi de puiul tau. Timpul isi vede de treaba lui, nu stie daca pierdem sau nu clipe pretioase, ori cand ar trebui sa se opreasca, sa ne mai lase un pic sa savuram clipa.

Sa facem sa conteze fiecare secunda ce se scurge pe langa noi, sa ne bucuram de copiii nostri, sa le facem copilaria frumoasa fiind acolo, oricand. In curand vor creste, vor fi parinti la randul lor, vor fi oameni mari, cu griji pe umeri, cu responsabilitati, independenti de noi.

Sursa foto: Pexels (Daria Obymaha)

Nu mai dati vina pe mame

Despre cum iubeste copilul

Sa nu uitam si de tati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *