La cinema

Marea migrație, un film animat de văzut în familie

marea migrație

Am avut ieri o zi a noastră, a fetelor, așa că am mers împreună la cinema. Am ales filmul animat „Marea migrație” și cu entuziasm și popcorn cu caramel ne-am așezat pe locurile noastre și ne-am bucurat de film și de clipele alea minunate numai pentru noi două.

Ne-a cucerit filmul, povestea, și ce lecție de viață frumoasă pentru copii (și nu numai). Povestea, pe scrut, ca să nu vă iau din plăcerea de a o descoperi, e cam așa: o familie de rațe, familia Mallard, nu migrează. Mack, tatăl, se teme de pericole, așa că nu iese din zona de confort sau din zona în care își au cuibul. Pe de altă parte, soția lui, Pam, și cei doi copii ai lor, Dax și Gwen, își doresc să părăsească lacul și să cunoască lumea. Totuși, Mack își dă seama că au nevoie cu toții să migreze, și astfel începe aventura lor, după ce decid să ajungă în Jamaica.

De ce mi-a plăcut povestea? Pentru că m-am regăsit în Mack, atât în fricile lui, multe și exagerate, cât și în curajul lui, pe care îl învăț și învăț să îl învăț în fiecare zi. De frici nu scăpăm poate niciodată, dar putem învăța să fim curajoși în ciuda lor. Să le controlăm noi pe ele, nu ele pe noi. Și odată ce a ieșit din zona de confort, ce experiențe a trăit Mack, câte a învățat și el, dar și familia lui.

„Marea migrație” e un film animat numai bun de vizionat în familie. E amuzant, colorat, presărat cu lecții frumoase și pentru copiii mici, și pentru copiii mari. Așa că, dacă temperaturile scăzute nu vă lasă să stați prea mult pe afară la joacă, puteți pleca în călătorie spre Jamaica alături de familia Mallard. Noi am ieșit din sala de cinema cu o stare de bine și zâmbind.

Sursa foto: Print Screen YouTube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *