D'ale mamei

Misterul suzetelor

misterul suzetelor

Probabil ati pierdut si voi de-a lungul timpului cateva sosete si nici pana acum nu le-ati gasit. Ei bine, noi pe langa sosete, pe care le pierdem intr-o veselie, se pare ca ratacim si suzetele. Spre exemplu, cu vreo doua sau trei saptamani in urma le-am gasit pe toate si aveam echipa de sapte completa, iar apoi am ramas, adica puiul de om a ramas cu una. I-am mai luat doua fiindca daca suzeta nu e, liniste in casa nu e.

Suzeta e calmant, e somnifer, e prieten de nadejde, e cum vreti voi sa ii spuneti. Da, primim numeroase recomandari de a nu-i mai da copilului “cauciucul”, dupa cum ii spune tata. Dar astept ca puiul de om sa renunte firesc la ea, incetul cu incetul. Nu o sa mearga cu ea la scoala, asa ca sa stea fara grija cei care ne tot atrag atentia asupra suzetei. Inainte de somn trebuie sa o avem la indemana, altfel somnul nu vine oricat de obosita ar fi puiuta noastra.

Si in timpul noptii o cauta adormita, cu ochii inchisi si se linisteste cand o gaseste. In rest, in timpul zilei, evitam sa i-o oferim. Sigur ca o MAI gaseste si MAI “serveste” suzeta copilul.

Va imaginati cum este inainte de somn cand nu gasim nicio suzeta? Scandal mare, probabil si vecinii ne aud. Suzi, asa cum se numeste fiecare suzeta noua sau veche, este nelipsita, iar daca se intampla sa nu o gasim macar pe una dintre ele, pai fara nicio gluma va spun ca intoarcem camera, casa, cu susul in jos. Cautam chiar si in locuri inca re nu ar prea avea cum sa fie, spre exemplu la tacamuri, dar cand disperarea e mare, cauti suzeta peste tot.

Sunt si momente in care puiul de om gaseste suzeta pe Care noi o cautam cu disperare pana ne trec toate transpiratiile. Nu stim cum sau unde, dar gaseste. Si poate nici nu trebuie sa stim noi toate detaliile. Important este ca puiul de om isi gaseste suzeta si se linistetse. Iar noua ne vine inima la loc in piept.

Incetul cu incetul o sa o obisnuim si fara Suzi sau Suz, ca o alintam si astfel desigur fiindca face parte din familie. Dar pana atunci, panica e mare si tensiunea pe masura daca nu dam de urma uneia dintre ele macar.

Totusi nu pot sa nu ma intreb unde dispar suzetele?

Voua vi se intampla?

Sursa foto: Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *