D'ale mamei

Ne (mai) facem cadouri de Sfantul Valentin?

cadouri de Sfantul Valentin

E o zi obisnuita de vineri sau este una in care love is in the air? Da, stiu, parerile sunt impartite, unii (inca) ofera cadouri, altii considera ca nu sunt necesare si ca nu este nevoie de o anumita zi pentru a celebra iubirea. Unii se bucura de ziua asta pentru ca, stiti voi, e cu multa iubire, altii pentru ca, stiti voi… e vineri, incepe weekendul.

Dar ce facem? Oferim cadouri de Sfantul Valentin?

Pentru mine, ziua asta e si despre iubire si despre finalul saptamanii in care in sfarsit am reusit sa ajungem la tara. Despre cadouri e si nu prea e. Eu l-am primit cu vreo spatamana in urma, deci nu de Sfantul Valentin, iar al meu in seara asta a ajuns la destinatie. Niciunul nu a fost cu inimioare si sclipici, cu ciocolata si floricele, cu fluturasi si curcubeie. Au fost despre noi, relatia noastra, familia noastra. Ne-au reprezentat. Mai exact, eu am primit o carte facuta de el pentru mine, iar el cateva pagini de ziar facute de mine pentru el, in care am scris un articol despre… noi, evident.

Si da, stiu ca iubirea se celebreaza in fiecare zi si ca nu trebuie sa il asteptam pe Valentin ca sa ne facem un cadou sau sa ne aducem aminte unul altuia cat ne iubim. Dar cumva, prinsi in rutina, obositi, cu unele lucruri pe cap sau chiar fara bani uneori, e mai greu cu cadourile, chiar si cu micile atentii.

Sincer, uitasem anul asta de Valentin cel sfant. Mi-e capul plin de atatea lucruri, incat pur si simplu am pierdut notiunea timpului. Mi-a amintit el cand m-a anuntat ca a gasit cadoul potrivit pentru mine. Si mi s-a pus un nod in gat. Pentru ca nu ma pricep deloc la facut cadouri. El da, lui ii iese treaba asta. Buuun. Si ma pun pe cercetat, cautat idei, inspiratie, ceva. Si nimic. Si incep sa intreb in stanga si in dreapta. Si nimic. Si, mai mult decat atat, incep sa intorc pe o parte si pe alta treaba asta cu darurile. Unii sunt de parere ca asta e pentru adolescenti, altii considera ca atunci cand relatia devine mai matura, nu mai e nevoie de cadouri. Altii stiu exact ce vor cumpara pentru persoanele iubite, cum le vor surprinde. In capul meu, insa, era aceeasi ceata, sau poate chiar mai accentuata.

Zilele au trecut, si cumva, mi-a venit o idee. Bine, nu-mi apartine, am gasit-o pe Pinterest (v-am spus ca nu ma pricep la facut cadouri, da?). Si pentru ca nu stiam ce sa-i cumpar si nici timp nu am avut sa ies sau sa “rasfoiesc” internetul, am decis sa fac eu cadoul. Speram sa-mi iasa din prima pentru ca nu am rabdare nici macar o picatura si nu voiam sa ma enervez. Si, pentru ca probabil cineva acolo sus ma iubeste, mi-a iesit fratilor, mi-a iesit din prima. Am lucrat cu atentie, ceva rabdare si entuziasm si mi-au iesit doua pagini de ziar, cu poze de-ale noastre si un articol dragut (zic eu) in care am enumerat 100 de motive pentru care il iubesc.

Stiti ce mi-a trecut prin cap sa-i iau? O stea de pe cer. Pe bune. Si de sarbatori am vrut sa fac acelasi lucru, dar mi-am spus ca sigur nu o sa-i placa. In seara asta mi-a stat pe limba informatia asa ca i-am transmis-o. Si ce credeti? Avea un zambet larg pana la urechi crezand ca i-am cumparat o stea. Dar astept sa treaca ceva timp, sa uite de ideea asta, si atunci, bang!, ii ofer o stea, d-ai reala, de pe cer. Pana atunci, sper sa ii placa si ce i-am pregatit acum, de Valentinul asta.

Ce am inteles anul asta despre Sfantul Valentin? Ca totul tine de noi, de alegeri. Unii aleg sa ofera cadouri, altii nu. Altii aleg sa celebreze iubirea, altii nu. Unii isi ofera cadouri cu inimioare, sclipici, fluturasi si curcubeie, altii nu. Si atata vreme cat suntem multumiti de ceea ce alegem, atunci nu ar trebui sa ne lasam afectati de cei care au opinii diferite. De asemenea, ar trebui sa intelegem ca fiecare a luat o decizie si chiar daca nu coincide cu a noastra, asta nu inseamna ca trebuie sa criticam, sa aratam cu degetul, sa facem glume nesarate pe seama acestor oameni.

Voi ce cadouri ati primit/oferit? Credeti ca este ok sa oferim cadouri de Sfantul Valentin?

Sursa foto: Pexels

Iti multumesc, copile!

Ai crescut sub ochii nostri, minune

Cand sub pielea ta creste o noua viata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *