D'ale mamei

Nu e ușor să fii într-o relație, dar merită dacă ești lângă persoana potrivită

persoana potrivită

Când ne-am cunoscut și am început să ieșim împreună, nu știam că mai târziu va deveni soțul meu și tatăl copilului meu. Îmi plăcea ceea ce aveam și trăiam atunci, dar asta era tot.

Ce am învățat alături de el în cei patru ani de când suntem în această relație (cea mai lungă relație a mea) este că nu e ușor mereu, dar merită dacă ești lângă persoana potrivită.

La început sunt fluturii din stomac, prima îmbrățișare, primul sărut, primul „Te iubesc!”. E electrizant, e ca în filme, ești cu capul în nori. După care începi să cobori cu picioarele pe pământ. Relația trece la alt nivel. Și îți place. S-a creat o conexiune între voi, ați rămas împreună, ceea ce e un semn bun. Mai rămâi și cu capul în nori, dar devii conștient și de realitate. Începi să îi descoperi rând pe rând calitățile, dar ies la iveală și lucrurile alea care te (cam) enervează. Îi vezi și defectele. Vă apropie unele lucruri, dar altele parcă vă țin la distanță. Sunteți asemănători, dar și diferiți.

Uneori faci compromisuri pentru relație. Alteori face el. Uneori vă certați și te superi atât de tare, te (cam) doare și te întrebi dacă e el într-adevăr omul tău pentru totdeauna. Apoi te liniștești și îți spui că e firesc să nu fie totul bine, că nu e ușor să fii într-o relație, dar merită dacă ești lângă persoana potrivită.

Te iubește, te respectă, te ajută, are încredere în tine când tu nu ai, te încurajează, te iartă, te acceptă așa cum ești, imperfectă, răvășită uneori, cu toate ale tale, te ghidează, te ascultă, te ajută să te (re)descoperi și altfel, mai bună cumva. Sigur că uneori te scoate din minți iar tu l-ai scoate din viața ta, dar nu faci asta fiindcă știi că la oamenii și la relațiile care merită, nu renunți ușor. E nevoie de implicare, de comunicare, de iertare, de timp, de iubire, de respect, de sinceritate, de încredere și multe altele pentru a păstra relația aceea. Și zi de zi puneți împreună cărămidă peste cărămidă pentru a vă face relația mai puternică. Uneori mai cade câte una, dar o ridicați și o așezați împreună și mergeți mai departe.

Adevărul este că nu știm ce ne rezervă viitorul. Relația care acum este înfloritoare, peste un an sau treizeci poate nu va mai fi ceea ce vă doriți. Cred că e bine să fii conștient de faptul că relația nu e pentru totdeauna, că poți ieși din ea când nu mai are nimic de oferit. Sigur că nu pleci de la prima ceartă în cuplu, rămâi când știi că merită, chiar dacă e al naibii de greu în momentele alea. Găsiți o cale de a rezolva totul, de a vă reconecta. Dar ajută să știi și că nu trebuie să rămâi legat de un om lângă care nu mai poți evolua, care nu mai e fericirea ta, oricât ar durea să accepți asta. Și, desigur, nu e bine să rămâi lângă un om violent din orice punct de vedere. Nu merită și nu te merită.

Sursa foto: Unsplash (Jenny Marvin)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *