D'ale mamei

Nu, nu o sa ma satur niciodata sa fiu mama copilului meu

mama

Ii stiti pe acei oameni care petrec alaturi de copilul vostru cateva ore sau minute o data sau de doua ori pe an si au senzatia ca stiu totul despre el si despre tine ca mama sau tata? Si ajung ei repede la unele concluzii care nu prea au treaba cu realitatea.

Nimeni nu iti cunoaste copilul asa cum il cunosti tu

Unii sunt convinsi ca al tau copil este extrem de linistit comparativ cu bebelusul lor care intre timp a devenit adult sau comparativ cu un bebelus pe care il stiu ei bine. Si atat de norocoasa esti ca uite, ai un copil tare cuminte. De ce ti-e somn? De ce te simti obosita? Cum poate asa un copil cuminte sa te oboseasca? Nu ai dreptul sa te plangi ca nu prea dormi, pentru ca ei stiu mai bine decat tine ca nu exista motive pentru ca tu sa simti nevoia de odihna. Ba merg atat de departe, incat incep sa faca glume pe care nu le gusti deloc, cum ca, stiti voi, te-ai nascut obosit/a sau esti lenes/a sau altele asemenea.

Mai sunt si cei care iti spun ca te inteleg, ca e greu cu un copil, e obositor si sigur te-ai saturat. Asta e cealalta extrema. Mi se face un pic rau cand aud asa ceva. Nu, nu m-am saturat si nu ma voi satura niciodata sa fiu mama copilului meu si sa am grija de puiul meu. Da, e obositor uneori, am nevoie de cate o pauza, de cateva minute cu mine, uneori poate de o ora sau doua, de somn mai mult. Dar atat. Apoi ma intorc cu dor si aceeasi dragoste la copilul meu, cand ma trezesc dupa un somn de vreo doua ore, cand ies undeva pentru o ora sau doua.

Nu stiu cat de mult poate cineva sa iti cunoasca copilul daca nu-l vede in fiecare zi, in momentele bune, dar si in cele in care situatia nu e tocmai roz.

Ce-i drept, uneori ma deranjeaza cand aud comentarii si concluzii ca cele de mai sus. Ori mi se pare nedrept sa mi se spuna ca nu am dreptul sa ma plang, fiindca au vazut cum copilul meu se joaca linistit, insa ei nu stiu de momentele in care plange, in care e obosit, n-are chef sa manance si dureaza mult pana isi da seama ca de fapt ii e foame si ii place ce-i oferi. Ori mi se pare exagerat sa ii spui unei mame ca intelegi ca poate s-a saturat.

O avea cearcane bine sapate sub ochi, o fi strans ore care s-au transformat in zile de nesomn, o fi un pachet de frici cand vine vorba de copil, s-o framanta des cand stie ca trebuie sa ia o decizie legata de copil si nu stie care este cea mai buna, dar niciodata, absolut niciodata o mama nu se va satura sa fie mama. Are nevoie doar de odihna, relaxare, timp cu ea si apoi o va lua de la capat langa copiii ei.

Sursa foto: Pexels

Sa nu le frangem aripile copiilor!

Despre prietenie, familie si despre mine la finalul anului

A doua zi de Craciun sau ziua care mi-a deschis ochii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *