Sarcina

Obiceiuri, traditii si superstitii in timpul sarcinii. Ce sa (nu) faci

superstitii in timpul sarcinii

Sunt persoane care tin cont de ele si altele care le ignora. Este vorba despre obiceiuri, traditii si superstitii in timpul sarcinii. Si mie mi-au ajuns cateva pe la urechi. Mi le-a reamintit pe unele dintre ele bunica, spunandu-i ca voi scrie un articol in care sa adun aceste lucruri. Sigur ca obiceiurile acestea, traditiile si superstitiile difera de la o zona la alta. Voi nota in lista de mai jos cateva dintre lucrurile pe care le-am auzit de la bunica mea, dar si de la altii in timpul sarcinii. De asemenea, voi adauga in lista si cateva dintre obiceiurile, traditiile si superstitiile legate de sarcina despre care am mai citit.

Obiceiuri, traditii si superstitii in timpul sarcinii

1. Sa nu furi. Se spune ca daca vei fura ceva in timpul sarcinii, copilul se va naste cu un semn asemanator acelui lucru pe care l-ai furat. Bunica-mea imi povestea ca a luat o vanata, iar unul dintre copii s-a nascut cu acel semn al legumei pe spate, fiindca ea la spate a ascuns-o.

2. Sa nu lovesti un caine sau o pisica fiindca altfel copilul va iesi cu par pe corp.

3. Sa nu privesti oameni cu handicap, cu diferite probleme fizice vizibile, deoarece copilul tau va arata la fel sau va fi urat. Daca, totusi, privesti astfel de oameni, sa spui: “Doamne, el sa fie ca el, copilul meu sa fie curat ca argintul!”.

4. Se crede ca poftele pe care le ai in timpul sarcinii anunta daca vei avea fata sau baiat. Pofta de dulce indica o sarcina cu fetita, in timp ce pofta de lucruri sarate arata ca vei naste un baiat.

5. Forma burtii poate, de asemenea, sa arate sexul copilului. Se crede ca burta tuguiata indica sarcina cu baiat, iar abdomenul mai lat arata ca vei avea o fetita.

6. Nu este bine sa cumperi lucururi pentru copil, inainte sa se nasca. Si asta deoarece poate avea un destin tragic cel mic.

7. Daca nu spui ca esti insarcinata, copilul tau va fi mut.

8. Daca ti-e greata in timpul sarcinii, inseamna ca vei avea o fetita. Daca nu ai greturi, inseamna ca vei naste un baietel.

Aceste lucruri fac parte din credintele populare. Cum spuneam mai sus, unii cred in astfel de traditii, superstitii si obiceiuri, altii nu. Sigur ca unele dintre ele sunt false, exista alte explicatii pentru fiecare dintre ele. Unele sunt considerate amuzante, altele sunt luate in serios si respectate ca la carte.

Voi ce alte traditii, obiceiuri si superstitii ati mai auzit?

Sursa foto: Pexels (Garon Piceli)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *