Suntem parinti

Pentru mama care si-a lovit copilul

pentru mama

Las mai jos un mesaj pentru mama care ieri si-a lovit copilul in parc.

Erati in parc. Ieri. Intai v-am auzit, apoi v-am vazut. Alergai dupa el si am crezut initial ca va jucati. Apoi ti-a cazut pachetul de tigari din buzunar. Voiam sa te anunt ca l-ai pierdut, dar nu am avut timp, fiindca ai prins copilul. Si l-ai lovit. Cu sete. Si nu numai o data. Iar in timp ce faceai asta ii aruncai cuvinte grele.

Mesaj pentru mama care si-a lovit copilul

M-am intristat. Pentru copilul pe care stiu ca acele lovituri il dor pana la suflet. Si vorbele acelea urate vor ramane poate toata viata cu el. Vor deveni cicatrici care vor mai sangera uneori. Si m-am intristat si pentru tine. Pentru ca in loc sa te bucuri de copilaria copilului tau, in loc sa il lasi sa fie copil, in loc sa ii explici altfel ca nu procedeaza cum trebuie, tu alegi sa il lovesti si sa il jignesti. Astfel risti sa iti distrugi iremediabil relatia cu el si in acelasi timp risti sa il transformi intr-un adult cu dureri interioare.

Ma intreb, tu ai uitat cum e sa fii copil si sa vrei sa te joci, sa te bucuri de orice, sa ai senzatia ca poti face orice? Oare si tu ai fost lovita in copilarie? Cum te simteai atunci? Asta iti doresti sa simta si copilul tau? Durere fizica si interioara, sa se simta umilit, sa simta ca nu e suficient de bun, ca e asa cum l-ai numit tu in timp ce il loveai?

Am fost pe punctul sa ma apropii de tine si sa te rog sa lasi copilul in pace. Am vazut si am auzit ce faceai si nu ma gandeam decat la durerea copilului tau. Oare i-ai cerut scuze dupa aceea? Oare i-ai promis ca nu il vei mai lovi, nu il vei mai jigni? Oare ti-ai promis tie ca nu o vei mai face, dupa ce ai observat setea cu care ti-ai lovit puiul? Oare ai stat de vorba cu tine si te-ai intrebat de ce ai astfel de reactii cand copilul tau nu te asculta? Oare ai luat in calcul si celelalte metode prin care ii poti impune limite copilului si prin care ii poti arata ca se poate proceda si altfel?

Sursa foto: Pexels (Kat Jayne)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *