Suntem parinti

Pentru mama care…

pentru mama

Pentru mama care nu se recunoaste in oglinda: cearcane, par prins intr-un coc neglijent, haine pe care se citeste meniul copilului, pielea de pe abdomen creponata, ceva kilograme in plus.

Pentru mama care nici astazi nu a apucat sa se spele pe cap si care nu isi mai aduce aminte cand a iesit ultima data cu prietenii la o cafea.

Pentru mama care astazi a plans putin. De oboseala, de teama, de neputinta.

Pentru mama care…

Pentru mama care se simte vinovata ca vrea o pauza, vrea sa doarma, vrea putin timp si pentru ea.

Pentru mama care nu a mai avut energie si timp sa gateasca cina, asa ca a comandat mancare.

Pentru mama care a lasat si astazi hainele in cosul de rufe.

Pentru mama care de mult timp nu a mai fost intrebata cum este.

Pentru mama care pare puternica, dar careia de fapt ii e uneori teama si care care are senzatia ca nu este suficient de buna pentru copilul ei

Pentru mama care vede ca pe o vancanta momentele in care merge singura la baie sau la cumparaturi.

Pentru mama care primeste sfaturi nesolicitate si observatii intepatoare de la cei care nu stiu cum este ca mama secunda dupa secunda.

Nu e mereu usor, dar merita tot, orice. Kilogramele adunate se vor topi in timp, cearcanele vor disparea, vei incepe sa aduni pe degete noptile nedormite, in locul celor dormite pe care le numeri acum cu usurinta pe degete.

Nu e mereu usor, dar stii ca ai lua-o de la capat oricand. O stii cand te uiti in ochii puiului tau, cand se cuibareste langa tine, cand te priveste cu dragostea lui inocenta, cand iti prinde degetul in manuta mica, cand iti zambeste, cand in loc sa adormi, preferi sa mai stai putin si inca putin si inca putin ca sa-ti privesti puiul cum doarme, fiindca nu te mai saturi de el, cand iti simti pieptul plin de iubire pentru copilul tau.

Nu e mereu usor, nimic in viata nu este. Sunt zile si zile. Asa este si cand esti parinte. Sunt zile in care tot ce trebuie sa faci este sa treci peste ele. Chiar si cu parul ciufulit si nespalat, chiar si cu hainele patate de mancare si vasele adunate in chiuveta. Nu-i nimic, e si maine o zi! Doar respira si bucura-te de minunea pe care ai adus-o pe lume. Viata care ti-a dat si tie o noua viata, implinita, frumoasa, plina de iubire, de magie.

Nu uita, mama draga, obosita, speriata, cu sentimente de nevinovatie, ca momentele astea vor trece cat ai clipi. Nu uita sa te bucuri de ele, cu bune si mai putin bune. Cu tot ce aduc ele. Pentru ca in momentele astea puiul tau iti creste in brate, sub priviri. Si e asa un privilegiu sa iti vezi copilul crescand, sa ii fii alaturi, sa aduci pe lume o viata pura, inocenta.

Fa-ti timp si pentru tine, rasfata-te din cand in cand, fiindca meriti. Si nu uita ca pentru puiul tau de om esti lumea toata, un intreg univers, esti totul. Asa ca nu te mai gandi o clipa ca nu esti suficient de buna pentru el.

Sursa foto: Pexels (Tatiana Syrikova)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *