Biblioteca familiei Pentru parinti

Pentru mama – Karina Simion

pentru mama

Recent am terminat de citit volumul de poezii scris de Karina Simion, „Pentru mama”. Mi-a plăcut tare. E o carte caldă, sinceră, care transmite multă emoție venită din inima unei mame. Cred că fiecare mamă se poate regăsi în versurile croșetate de Karina cu talent și iubire.

E minunat să fii mamă, iubirea pentru copilul tău e dincolo de tot ce ți-ai fi imaginat și de tot ce ai trăit până ai devenit mamă. Dar e și greu uneori, când nu știi, nu (mai) poți, când ești obosită, când te simți vinovată și în multe alte situații și momente. Karina a pus în cuvinte și binele, și greul, creionând complexitatea acestui rol care îți place enorm, la care nu ai renunța nicicând și despre care descoperi mereu ceva nou.

„Pentru mama” îți transmite că nu ești singură, mamă. E o mamă undeva, care te îmbrățișează prin cuvinte, îți spune că știe cât de minunat este când viața de mamă e frumoasă și ușoară, dar știe și cum se simte greul, însă și el face parte din experiența asta, e firesc, chiar dacă nu-l vrem, chiar dacă doare.

În acest volum, Karina a scris și despre relația dintre părinții copilului, a scris despre ei, o mamă și un tată, cu aceeași iscusință pe care o remarci și o admiri în poeziile despre puiul ei, despre ea ca mamă.

Și ilustrațiile mi-au plăcut, completează cartea într-un mod firesc, pun în culori sau dau contur emoțiilor care îmbracă poeziile.

„Pentru mama” este o carte pe care o recomand cu drag.

Foto: Arhiva personală

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *