Suntem parinti

Pentru mamele care nu fac nimic toata ziua

mamele care nu fac nimic toata ziua

Te gandesti ca nu ai facut nimic toata ziua? Mai gandeste-te un pic, mama! Mamele care nu fac nimic toata ziua nu exista.

Mesaj pentru mamele care nu fac nimic toata ziua

E nimic sa fii mama in fiecare secunda, sa porti in brate un pui de om, sa il porti in inima, in gand, in toata fiinta ta?

E nimic sa fii parte din prezentul lui, sa ii fii alaturi si sa isi faca amintiri noi si frumoase cu tine?

E nimic sa ii porti de grija, sa il hranesti, sa il speli, sa il inveti, sa ii arati, sa il lasi sa descopere?

E nimic sa asisti la fericirea lui, sa fii parte din ea si in unele clipe sa fii motivul pentru care ii rasare pe buze un zambet larg?

E nimic sa il cresti aratandu-i ca este iubit, respectat, apreciat, liber?

E nimic sa il lasi sa fie copil, chiar daca asta inseamna haine murdare, dezordine in casa si mai putin timp liber pentru tine?

E nimic sa il auzi cum incepe sa vorbeasca, sa ii asculti vocea melodioasa cand iti spune “mama”?

E nimic sa observi cum te cauta chiar si in somn, cum se linisteste cand sta lipit de tine?

E nimic sa va jucati impreuna, sa cititi povesti, sa le inventati, sa le traiti?

E nimic sa il vezi pe puiul tau de om crescand, bucurandu-se de cele mai mici lucruri si avand senzatia ca fiecare zi este o aventura?

E nimic sa se cuibareasca la tine in brate si sa scape de frici, sa vezi cum tu esti motivul pentru care in el e liniste si bine?

E nimic sa il pui noaptea la somn si sa ii citesti pe fata obosita, senina, toate jocurile acelei zile, toate zambetele si lacrimile, toate amintirile pe care vi le-ati facut impreuna, toate visele si visurile, o inocenta ce te topeste si promisiunea unui viitor mai bun?

Nu exista mame care nu fac nimic toata ziua. Sa nu uiti asta, mama, cand calci pe jucariile imprastiate prin camera sau te impiedici de ele, desi cu cinci minute in urma erau stranse si puse la locul lor. Sa nu uiti asta cand vezi vasele nespalate in chiuveta, cand abia gasesti un tricou curat pe care sa il imbraci, cand nu ai avut timp sa gatesti altceva in afara de o salata si o friptura pusa in graba la cuptor. Maine, toate lucrurile astea nu vor mai conta, le vei uita. In schimb, vei avea bucuria de a sti ca i-ai fost mama copilului tau, ca i-ai fost aproape, ca te stie si te simte langa el, ca nu-ti duce lipsa si va creste stiind ca mama lui este acolo. Asta conteaza. Restul, in timp, incetul cu incetul se spala, se pun in ordine. Nu te simti vinovata ca nu faci nimic toata ziua, cand tu faci ceea ce este cel mai important: ai grija de copilul tau.

Sursa foto: Pexels (Mena Fox)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *