Poveste pentru Maria, de Ioana Bâldea Constantinescu – Recenzie
Poveste pentru Maria, o carte despre relația mamă-fiică
Prin paginile cărții intrăm în lumea Ioanei Bâldea Constantinescu și a fiicei ei, Maria.
Este lectură caldă, cu întâmplări din viața de zi cu zi, care scoate în prim-plan viața de părinte, viața cu un copil, relația care se construiește zi de zi între mamă și puiul ei. Când ai copii nu totul este perfect, se-ntâmplă lucruri neprevăzute, se-ntâmplă certuri, dar și împăcări, momente frumoase, unice, perfecte.
Ioana Bâldea Constantinescu scrie despre ea ca mamă, copil, fiică. Despre Ioana mică, despre universul copilăriei ei, despre oamenii care făceau parte din el.
Cartea este ca o scrisoare de iubire pentru copilul ei, un jurnal care păstrează amintirile lor comune sau numai pe cele ale Ioanei. Ilustrează frumos și cu sinceritate relația dintre mamă și fiică.
M-am regăsit în fricile de mamă ale autoarei, am înțeles iubirea pentru fiica ei, o iubire pe care o simt și eu în fiecare zi pentru copila mea.
Să scrii o carte despre fiica ta, pentru fiica ta mi se pare unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care i le poți oferi puiului tău.
Poveste pentru Maria, scrisă de Ioana Bâldea Constantinescu este o carte cu joacă, povești, despre copii, copilărie, părinți, oameni mari care au fost cândva mici și oameni mici care la un moment dat vor fi mari.
Lectura curge frumos, lin, cuvintele se țin de mână și dansează în fața ta, iar coregrafia lor te cheamă în lumea dintre paginile cărții. Te pierzi în ea, te regăsești acolo, mai vrei să citești puțin și-ncă puțin. Apoi, după o vreme, vrei să o recitești și o și faci. Asta mi s-a întâmplat și mie.