Scrisori pentru Maria

Să fii așa cum vrei să fii, copilul meu

copilul meu

Dacă toți ceilalți merg spre stânga, dar tu simți că drumul tău e spre dreapta, mergi acolo. Nu toți urmăm aceeași cale. Să nu-ți fie teamă, copilul meu, să te rupi de mulțime și să mergi acolo unde te ghidează sufletul. Iar dacă pe drum simți că totuși nu e ce trebuie, întoarce-te. Ia-o pe altă cărare.

Dacă toți ceilalți își deschid umbrelele când începe ploaia, sau fug spre cel mai apropiat adăpost, dar tu abia aștepti să simți picăturile, să dansezi desculță pe asfaltul ud, fă-o. Fii liberă, fericită, bucură-te de moment.

Dacă toți ceilalți colorează soarele galben, dar tu vrei să-l faci albastru, poți face ca tine, nu ca ceilalți. E desenul tău, e imaginația ta. E realitatea ta acolo, pe hârtia albă. E povestea ta. E lumea ta și o desenezi în ce culori vrei tu.

Dacă toți sar cu parașuta, dar ție ți-e teamă, dă-te câțiva pași în spate. Lasă-i pe ei să trăiască experiența asta. Tu le ai pe ale tale, ei pe ale lor.

Dacă toți râd la o glumă, dar ție nu ți se pare amuzantă, e în regulă să nu râzi. Fii tu, autentică. Să-ți rămâi fidelă ție și trăirilor tale interioare.

Dacă toate celelalte fete se costumează în prințese la un eveniment, dar tu vrei să te costumezi în doctor, astronaut, pisică sau prinț, urmează-ți inima. Dacă e ce trebuie pentru tine, dacă așa ți-e bine, restul nu mai contează.

Poate nu e ușor să te rupi de mulțime. Să fii altfel. Dar e necesar. Pentru sufletul și pentru mintea ta. Pentru tine. Pentru a nu te rupe de propria persoană, pentru a nu te îndepărta de cine ești, pentru a nu uita de tine și de cine vrei sa fii. E nevoie de curaj să fii altfel, de putere, de imaginație, de multe. Dar la final vei vedea că merită. Pentru că e viața ta, experiența ta. Povestea ta. Dreptul tău de a fi așa cum vrei să fii.

Foto: Pexels (Allan Mas)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *