Suntem parinti

Sa ne invatam copiii sa respecte animalele

Sa ne invatam copiii

Maria e topita dupa catelusi. De talie mica sau mare, indiferent de culoarea blanitei lor, cand ii vede e cea mai fericita. Rade in hohote, ii urmareste cu privirea si ar vrea sa puna mana pe ei. Si ma bucur sa vad cat de mult ii plac animalele.

De ce sa ne invatam copiii sa respecte animalele

Multi uita ca si ele merita respect. Si ele simt, chiar daca in unele situatii nu la nivelul la care o facem noi, oamenii. Se ataseaza de stapanii lor si nu putine sunt cazurile in care patrupedele au salvat vietile oamenilor. Iar asta spune multe despre ele.

Ma ingrozesc cand vad cum sunt tratate biele fiinte. La tara am vazut si am auzit destule povesti de groaza despre care nu pot scrie aici. La televizor si pe retelele sociale circula destule cazuri revoltatoare legate de cruzimea fata de bietele animale. Nu pot sa inteleg cum poate cineva sa faca astfel de lucruri. Dar imi doresc sa nu ramana nepedepsiti cei care le fac ceea ce le fac bietelor fiinte.

Sa ne invatam copiii sa respecte animalele, sa le iubeasca. Sa nu le loveasca, pentru ca si ele simt durere. Sa fim mai buni cu ele. Pentru ca merita.

Eu am vazut cat de atasate pot fi de cei care le dau mancare, le ingrijesc, se joaca cu ele si le ofera un adapost. Nu cer prea mult. Si cele de pe strada isi doresc un suflet de om care sa le ofere lucrurile de mai sus. Si atat de fericite sunt cand vad pe cineva, incat ma emotioneaza. Catelusii care se tin dupa noi, pisicile care se joaca in fata noastra sau cer sa fie alintate, vor un pic de mancare si niste apa.

Am avut si am animale la tara. De unele am fost extrem de atasata si am suferit enorm cand n-au mai fost. Imi aduc aminte multe momente in care mi-au aratat ce suflet frumos au.

Imi doresc ca si Maria sa fie atasata de animale ca acum. Copiii au sufletul curat si nu le-ar face rau intentionat. Sa ii ajutam sa ramana la fel si cand vor creste. Sa invatam sa fim mai buni, sa toleram, sa respectam animalele. Si ele merita asta. Nu au nicio vina ca sunt aruncate pe strada, ca pur si simplu ies in calea unor oameni fara suflet. Ele cauta iubire, prietenie, stapani, un partener de joaca poate. Daca nu le putem oferi asta, pentru ca nu avem cum sa luam acasa toate animalele de pe strada, macar sa le lasam in pace, in lumea lor. Poate dupa noi va trece pe langa ele cineva care sa le poata oferi ce au nevoie.

Sa le respectam pentru ca merita!

Sursa foto: Pexels (Kai-Chieh Chan)

Sa nu le frangem aripile copiilor!

Despre prietenie, familie si despre mine la finalul anului

A doua zi de Craciun sau ziua care mi-a deschis ochii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *