D'ale mamei

Scrisoare pentru Moș Nicolae

moș nicolae

Dragă Moș Nicolae,

Îți mai amintești de mine? Cu ani în urmă am fost unul dintre copiii care te așteptau cu nerăbdare. Nu-mi amintesc dacă vreodată ți-am cerut ceva anume. Pe mine mă bucura orice cadou primeam de la tine și acum cred că, de fapt, cel mai frumos cadou pentru mine erai tu. Povestea ta. Magia care te învăluia, fiindcă era clar că nu erai un om obișnuit. Mi-a fost de ajutor pe vremea aceea să cred în povești, în întâmplări și personaje desprinse din altă lume, în tine, Moș Nicolae. Iar pe atunci imaginația mea era foarte bogată și ajungeam pe meleaguri îndepărtate și minunate.

Acum sunt adult, deși mă surprind în unele momente (și aș vrea să fie mai dese, sincer) că mă bucur și trăiesc ca un copil. Și cât de bine și eliberator este! Acum mi-a venit mie rândul să pun cadouri în ghetuțe cât palma mea. Acum e rândul meu să mă bucur de bucuria copilului meu când vede ce-a primit, când vede c-ai venit. Observ că și în cazul puiului meu mai mult contează povestea ta, magia și faptul că unele dorințe devin realitate. Îi plac și cadourile, desigur, dar simt că nu numai ăsta este motivul pentru care se bucură când își găsește ghetuțele pline.

Voiam să-ți mulțumesc. Pentru că mi-ai făcut copilăria mai frumoasă. Pentru stropul de magie pe care l-ai oferit acelor ani care acum mi se par îndepărtați. Pentru că ești un personaj despre care se scriu încă multe povești, deci cred că ai contribuit și tu cumva la imaginația aceea bogată a celor care scriu despre tine pentru copiii care își hrănesc cu povești suflatul și mintea. Pentru amintirile din copilărie legate de tine. Pentru că ești motivul pentru care copilul meu se bucură când îi punem daruri în ghete.

Sper să le aduci tuturor ceea ce își doresc sau au nevoie. Fie mici sau mari, așa cum sunt eu acum, toți copiii merită să primească un cadou. Și cât de minunat ar fi dacă toți ar primi ceea ce visează și le trebuie! Știu că ți-e imposibil să îndeplinești unele dorințe, dar sper, totuși, ca fiecare în parte, cu mic, cu mare, să simtă cum îi înflorește pe buze un zâmbet și cum inima i se umple de liniște.

Cu drag,

un copil care a devenit om mare, dar tot copil se simte uneori

Foto: Pexels (Jill Wellington)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *