D'ale mamei

Scrisoare pentru sotul meu

scrisoare pentru sotul meu

Scrisoare pentru sotul meu

Incep prin a-ti multumi pentru cei doi ani si un pic. In tot acest timp am evoluat impreuna, am invatat, am gresit, ne-am iertat si multe altele. Si cel mai important: am adus pe lume o minune.

Iti multumesc pentru ca schimbi si tu scutece, faci lapte noaptea, cand eu sunt imprastiata prin pat, de oboseala, ca esti tatal pe care mi l-am dorit pentru copilul meu si esti persoana pe care ma pot baza eu, ca mama, si nu numai.

Iti multumesc pentru ca ma iubesti chiar si atunci cand merit mai putin, chiar si cand oboseala le dicteaza buzelor mele sa articuleze niste cuvinte care te cam inteapa. Ma intelegi, ma ierti. Ai rabdare cu mine, ma accepti asa cum sunt, vulcanica, obosita, vesela, trista. M-ai vazut in toate momentele, cele frumoase si cele mai putin placute si inca ma iubesti.

Iti multumesc pentru ca esti mereu langa mine, gata oricand sa ma scuturi cand imi pierd curajul si increderea si crezi in mine suficient incat sa ma ajuti sa ma ridic, sa-mi scutur genunchii si sa stiu ca pot. Multumita incurajarilor tale exista acum locul asta, casa mea, a noastra, in care scriu.

Iti multumesc pentru ca aduci zambetul pe buzele copilului nostru, pentru ca o faci sa rada in hohote, pentru ca esti si tatal ei, si partenerul ei de joaca. Pentru ca inventezi cele mai haioase jocuri si o inveti pe Maria noastra atat de multe lucruri. Pentru ca petreci timp cu ea, chiar daca oboseala ti se citeste pe fata. Pentru ea inseamna enorm. Cand va creste, va vorbi atat de frumos despre tatal ei! Va vorbi despre un tata implicat, iubitor, mereu acolo, care a facut-o sa rada, a invatat-o sa mearga pe bicicleta, i-a citit seara, impreuna cu mami, a invatat-o sa spuna “te iubesc” pentru ca si el i-a spus cele doua cuvinte mereu. Atat de multe amintiri frumoase se aduna in fiinta ei micuta, care creste vazand cu ochii, iar tu esti acolo, amandoi suntem acolo. si astfel ne va purta cu ea mereu, chiar si cand vom fi batrani, chiar si cand la randul ei va avea o familie.

Iti multumesc pentru ca imi spui mereu ca sunt frumoasa, chiar si cand eu nu cred asta despre mine si as acoperi toate oglinzile din casa.

Iti multumesc pentru fiecare imbratisare care m-a linistit, pentru fiecare cuvant care mi-a dat putere, curaj si incredere. In mine, in noi.

Sa stii ca te admir pentru tot ce ai facut pana acum pentru noi trei. Ai evoluat si continui sa faci asta langa si impreuna cu noi.

Iti multumesc pentru nenumarate alte lucruri, care acum imi scapa, dar care au facut mereu diferenta. Si da, am trecut si prin momente grele, care ne-au obosit sufletele, dar apoi, cand le-am depasit, am descooerit ca am ramas impreuna, mai puternici, mai uniti. Am putut!

Inchei prin a-ti spune ca te iubesc. Stiu ca stii. Te iubesc chiar si atunci cand sunt obosita si nervoasa si poate arunc vreo vorba nepotrivita, chiar si atunci cand faci greseli, pentru ca stiu ca nu ai cum sa fii perfect. Sa nu uiti asta, mai ales in zilele in care poate nu-ti acord suficienta atentie sau suficient timp.

Sursa foto: Pexels

Cei mai buni parinti sunt cei care nu au copii

Povestea unor tati care stau si atat

Un lucru (din multe altele) pe care as vrea sa il invete copilul meu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *