D'ale mamei

Sunt mama si mi-e somn

sunt mama

In ultima vreme m-am simtit ca Tom din Tom si Jerry. Stiti episodul ala in care isi punea scobitori la ochi ca sa nu adoarma? Fix asa ma simt si eu. Sunt mama si mi-e somn. Chiar daca nu fac nopti albe. Simt ca as putea dormi o saptamana fara pauza.

Si as putea dormi, nu o saptamana, dar o ora, doua, in plus, cand doarme Maria. Dar nuuuu. Nu pot. Imi place cartea pe care o citesc, as vedea un serial, un film, as cauta ceva pe net si tot asa. Se trezeste puiul si-mi spun ca Doamne, ce bine ar fi fost daca as fi dormit langa ea. Doua ore… boss. Daca, totusi, ma fura somnul, ma trezesc dupa 15 minute, crezand ca am dormit ore bune, verific copilul sa vad daca doarme sau isi face de lucru pe undeva.

Misiune indeplinita cu succes. Mami si tati s-au trezit

Zilele trecute, Maria dormea, eu si tatal ei ne punem un serial. La al doilea episod simteam ca pierd firul. Trageam de pleoape, nu ma ascultau, atipeam, ma trezeam crezand ca am pierdut o secunda din episod. Prcatic, doar am clipit. Atat. Mai casc ochii cateva secunde, simt ca imi pica mana. E clar, am nevoie de somn. Ne punem amandoi langa pui, dormim cateva minute, nu stiu cate. Se trezeste puiul.

Ii dau telecomanda, sa si faca de lucru, ca sa mai furam si noi 5 minute de somn. Lux, nu altceva. Nu stiu cat timp trece si ma trezesc cu o telecomanda in cap. Nu durea, zgomotul fusese mai puternic decat lovitura in sine. Ignor telecomanda primita-n cap, inchid ochii, poate oi mai dormi un pic. Nu trece mult simp si, poc, alta telecomanda in cap, mai tare de data asta. Ma buseste rasul, puiul era vesel, ne trezim amandoi si gata. Misiune indeplinita cu succes. Mami si tati s-au trezit.

Si cam asa sta treaba cu somnul in timpul zilei. Noaptea e mai bine. In general. Ma trezesc de cateva ori ca sa o verific, sa ii dau suzeta daca se trezeste plangand, sa o iau de manuta, sa ii vorbesc, sa o asigur ca sunt langa ea. Adorm noaptea la serial, adorm asteptand sa adoarma Maria, care uneori are chef se joaca la miezul noptii, cand mie-mi pica ochii in gura.

Concluzia e aceeasi ca la inceputul articolulul: sunt mama si mi-e somn. Si as dormi, dar cand pot sa dorm, nu pot sa dorm mereu. Logic, nu?

Nu toate mamele au dreptul sa se planga

Toate mamele sunt naspa?

Sunt mama si uneori as vrea sa pot face imposibilul posibil

Sursa foto: Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *